S’ha presentat l’obra de teatre “LA BARATA”, coproduïda pel Teatre Principal d’Alacant, que s’estrenarà a nivell nacional el pròxim 17 de novembre a Alacant.
La Companyia Ferroviària, el Teatre Principal d’Alacant i el Màster en Art Dramàtic UA han presentat l’obra “LA BARATA”, de Thomas Middleton i William Rowley. L’estrena nacional de l’obra es realitzarà en el Principal el dia 17 de novembre de 2022.
L’acte de presentació d’aquest projecte ha comptat amb la presència de Paco Macià, John Sanderson, Kike Del Riu, Raquel González, Pollux Hernúñez, Diego Juan, Eloísa Azorín i María Dolores Padilla.
El Principal i el Màster en Art Dramàtic UA coprodueixen està obra que està subvencionada per l’Institut Valencià de Cultura, el Vicerectorat de Cultura de la Universitat d’Alacant i la regidoria de Cultura d’Elx.
La subdirectora María Dolores Padilla ha expressat “la seua satisfacció perquè La barata és la primera obra que coprodueix el Teatre Principal i el fa al costat d’una companyia alacantina de reconegut prestigi, la Companyia Ferroviària, amb una funció inèdita a Espanya que compleix 400 anys i que va utilitzar la ciutat d’Alacant com a localització de la seua trama argumental”.
L’obra compta amb la direcció de Paco Macià i amb Iván Gisbert, Pollux Hernúñez, Eloísa Azorín, Kike Del Riu, Diego Juan, Paco Peraile i Raquel González en l’elenc.
John Sanderson, director acadèmic del Màster en Art Dramàtic de la Universitat d’Alacant, tradueix la versió espanyola de l’obra.
L’escenografia serà a càrrec de Luis Crespo i el disseny d’il·luminació el realitzarà l’alacantí Juanjo Llorens.
Un poderós senyor alacantí vol casar a la seua filla amb un noble al qual ella no desitja, perquè està enamorada d’un altre cavaller al qual acaba de conéixer. Per a truncar els desitjos del seu pare, requereix dels serveis d’un criat deforme perquè solucione el problema amb falses promeses. D’aquesta manera, la qual cosa al principi sembla un simple joc d’enamoraments i enganys acaba convertint-se en una dura història de passions i traïcions que convergeixen en un brutal desenllaç.
De la mateixa manera que, en el text de Middleton i Rowley, la història ens conta les conseqüències d’un comportament d’abús de poder, d’ambició i luxúria que desemboca en l’eliminació dels qui s’oposen als objectius dels protagonistes, així mateix la nostra societat actual, individualista i narcisista es mou en una fugida cap avant oblidant l’ètica personal i l’empatia cap als altres, buscant beneficis, caiga qui caiga, en les esferes del poder, dels diners o d’un sexe promiscu i sobrevalorat.
LA BARATA (The Changeling, Thomas Middleton i William Rowley, 1622) és l’única obra teatral del renaixement anglés que està localitzada històricament a Alacant, concretament a l’Església de Santa María i el Castell de Santa Bàrbara, llocs emblemàtics de la ciutat. Posem en escena la première de la versió en castellà del drama el dijous 17 de novembre de 2022, celebrant enguany el quatre-cents aniversari de la seua estrena en anglés.
La producció del projecte és completament professional, amb un elenc acuradament triat, en el qual s’ha valorat la seua trajectòria i experiència. L’elecció dels col·laboradors artístics habituals de la Cia.. Ferroviària està avalada pel seu currículum i la seua professionalitat acreditada pels anys dedicats al teatre, i s’han inclòs en el repartiment titulats del Màster en Art Dramàtic UA amb ja una dilatada trajectòria teatral. Un equip i una idea que s’ha vist recolzada per la residència artística i l’estrena de l’obra en el Teatre Principal d’Alacant.