Sota el títol ‘Dijous de pel·lícula en la UNED’, el centre associat d’Elx posarà en marxa a partir de finals d’octubre un cicle de cinefórum universitari per a la formació en valors. Les pel·lícules es projectaran als cinemes Odèon, gràcies a l’acord aconseguit entre la UNED d’Elx i l’Ajuntament il·licità, i el cicle es divideix en huit sessions, una per mes, des d’octubre fins a maig. L’edil de Cultura, Marga Antón, i el director del centre associat de la UNED d’Elx, Francisco Escudero, han presentat la programació.
“És una iniciativa interessant orientada en la formació en valors”, ha manifestat Antón, que, ha destacat, és fruit de “la gran col·laboració existent entre la Regidoria de Cultura i la UNED”. Com ha explicat la responsable municipal, la programació del cicle posseirà “pel·lícules més recents i altres més antigues, però que ens han marcat i que tenen una sèrie de valors as tindre present, combinant les projeccions dels dijous en els Odèon amb aquest magnífic cinefórum”.
Per part seua, Escudero ha assegurat que, amb la posada en marxa d’aquest cicle, “la nostra intenció és obrir un debat públic, a través del cinema, per a abordar assumptes de plena actualitat com la violència, les conductes addictives, la memòria històrica o el paper dels mitjans de comunicació en la persecució de la corrupció”. Segons Escudero, “la universitat no és solament una eina de transmissió de coneixement, sinó també de formació en valors, objectiu d’aquest cicle”.
‘Dijous de pel·lícula en la UNED’ obrirà el pròxim 28 d’octubre amb la temàtica “La música al cinema”, amb la projecció de la pel·lícula ‘Rebels del swing’, del director Thomas Carter, i la participació com a ponent del músic i gestor cultural Javier Baeza, líder del grup musical Novembre.
El contingut del cicle inclou pel·lícules d’indubtable interés social, amb epígrafs com a “Cinema i drets civils”, conduït pel president del Moviment contra la Intolerància d’Espanya, Esteban Ibarra, i la projecció de la pel·lícula ‘Green Book’, del director Peter Farrelly, protagonitzada per Viggo Mortensen.
La temàtica “Cinema i periodisme” comptarà com a ponent amb la participació del periodista il·licità i editor del Canal 24h de TVE, Antonio Parreño, qui il·lustrarà la seua intervenció amb la pel·lícula ‘Spotlight’, del director Thomas McCarthy. El debat sobre “L’Art a través del cinema” correspondrà a la directora de l’Institut de Cultura Juan Gil Albert i professora d’Història de l’Art en la UNED, Pilar Tébar, amb la projecció de la pel·lícula ‘La dama d’or’, del director Simon Curtis.
La professora de Literatura de la UNED Rosa Belmonte es farà càrrec del debat sobre “Cinema i literatura” amb ‘Matrix’, mentre que l’historiador i Coordinador de l’Aula UNED d’Elda, José Manuel Guardia, protagonitzarà el debat sobre “Cinema històric”, amb la pel·lícula ‘Mentre dure la guerra’, del director Alejandro Amenábar. A més, la realitat sobre “Cinema i violència” comptarà per a la seua exposició amb el filòleg i director teatral Juan León, qui il·lustrarà el debat amb la pel·lícula ‘American History X’, del director Tony Kaye.
Finalment, la temàtica sobre “Psicologia, valors humans i conductes addictives” correspondrà al doctor en Filologia Jesucrist Riquelme, i a la Doctora en Psiquiatria, Mapi Pérez Hervás, mèdica cap de la Unitat de Conductes Addictives (UCA) d’Alacant. Tots dos il·lustraran la seua intervenció amb la pel·lícula ‘Rèquiem per un somni’, del director Darren Aronofsky.
Les sessions d’aquest cicle als cinemes Odèon són gratuïtes i estan obertes al públic en general, amb les limitacions d’aforament que imposen les autoritats sanitàries davant la pandèmia i mantenint en tot moment les mesures higièniques i de protecció necessàries.
Comentarios