El Museu de Belens és un dels enclavaments turístics d’interès més importants del casc històric situat en el carrer Sant Agustín, 3 i rep desenes de milers de visites a l’any. Està dins del circuit d’excursions que recorren el centre de la ciutat i la seua proximitat a l’Ajuntament li porta a rebre, també, als nombrosos turistes que recorren el palau consistorial.
El Museu de Belens conté en les seues vitrines milers de peces i diorames. Part dels seus fons procedeixen de donacions internacionals. El centre ofereix al visitant una variada perspectiva de figures i escenes inspirades en l’Antic i Nou Testament, quadres en relleu, pessebres en arquetes, oberts, pessebres panoràmics, etc.
Els interessats a recórrer les seues instal·lacions van a trobar també panells informatius sobre la història del belenismo. En un d’aqueixos cartells s’anota que “encara que en les catacumbes ja es van descobrir pintures amb escenes del Nadal, la primera representació corpòria del naixement de Jesús la va realitzar Sant Francisco en Greccio, en la Nochebuena de 1223, amb personatges i animals vius”.
Encara que els vertaders pessebres, conformats amb figures (i no amb persones) daten de 1252, any en què es va muntar un en el monestir de Füssen, a Alemanya.
A Espanya, en el segle XVIII, amb l’arribada del rei Carlos III des de Nàpols, el costum d’instal·lar pessebres es va imposar fora de l’àmbit eclesiàstic i es va popularitzar en el palau real, en les mansions i en moltes llars.
El museu presta els seus serveis de dimarts a divendres, de 10 a 13,45 i de 17,15 a 19,45 hores. Estarà tancat els dissabtes, diumenges i dilluns.
Amb la reobertura d’aquest equipament, la regidoria de Cultura aconsegueix restablir l’oferta de cultura tradicional i d’entreteniment lligada a aquest centre significatiu de la tradició belenística després que la regidora de Cultura, María Dolores Padilla, desbloquejara les dificultats que impedien el normal funcionament durant els últims mesos del Museu amb la contractació d’una ajudant interina.
Si conoces alguien al que pudiese interesarle esta noticia, comparte nuestro artículo en redes sociales. Incluye nuestros hashtags #LOBLANC, #CulturaContigo #CulturaConmigo #CompartimosCulturaContigo. Para conocer otros eventos en la zona consulta nuestra Agenda
Si t’ha agradat aquesta notícia, comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags:
#LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtu. Per a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra Agenda
Comentarios