La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura commemora l’Any Nino Bravo, amb motiu del 50 aniversari de la seua defunció, amb una producció de l’Institut Valencià de Cultura i Melòmans: ‘LLIURE. Nino Bravo 100% a capela’, serà el dissabte 21 d’octubre a les 20.30 hores.
El grup vocal i teatral Melomans, creat en 2010 per quatre joves artistes valencians sense més instruments que les seues pròpies veus, i amb l’humor com a segell distintiu, ha sigut l’encarregat de crear este xou que proposa un viatge per la vida, les cançons i les anècdotes d’un dels artistes espanyols més internacionals: Nino Bravo.
La delegada territorial del IVC a Alacant, Alicia Garijo destaca la importància de cuidar el llegat artístic dels nostres valencians il·lustres i comenta: “Nino Bravo va ser un artista que va marcar musicalment a tota una generació i que, lamentablement, no va tindre temps de continuar sumant èxits a la seua trajectòria. No obstant això la seua força, i el suport a produccions com esta, fan que les seues cançons continuen sent un himne 50 anys després de la seua tràgica desaparició”.
‘LLIURE. Nino Bravo 100% a capela’ fa un recorregut per les seues 61 cançons en només 90 minuts, en un to divertit i desenfadat. Edu Escartí, Gonzalo Manglano, Javi Reig i Pau Ferrer posen el talent i la veu a este homenatge irresistible per als incondicionals d’un dels valencians més universals, i imprescindible per a mantindre viu el seu llegat i contribuir a la seua promoció entre les noves generacions d’espectadors.
Luis Manuel Ferri Llopis, més conegut com a Nino Bravo, va nàixer a Aielo de Malferit, localitat valenciana que acollirà l’estrena d’esta producció. Nino va ser considerat fins a la seua primerenca mort com la millor veu del pop nacional en el final de la dècada dels seixanta i principis dels setanta. Va conquistar a un públic majoritari, no sols per l’alta qualitat del seu repertori, sinó també per la potència i la singularitat de la seua veu.
Va perdre la vida en un tràgic accident de trànsit a l’abril de 1973, deixant un llegat artístic que ara recupera la Conselleria de Cultura per al públic, i que recorrerà les tres capitals de la Comunitat Valenciana, nombrosos espais del Circuit Cultural Valencià i grans teatres de La Xarxa Espanyola.
Venda d’entrades:
https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?nivel=evento&idevento=melomans23