La programació de Tardor Cultural d’Aguas de Alicante va iniciar ahir la seua programació amb la primera sessió del Cicle “Els Concerts de l’Aigua”. Música contemporània i experimental en els Pous de Garrigós dirigit per l’alacantina Natalia Molinos, directora de Freals Arts Bar-Gallery.
Els dissabtes 5, 19 i 26 d’octubre a les 12.00 del matí es realitzarà una actuació en viu de música contemporània i experimental amb projecció visual on tots els i les artistes estan treballant en una actuació adequada especialment als Pous, tenint en compte les instal·lacions i recursos tècnics amb què compta l’espai
El públic objectiu són tant famílies, com a turistes, joves que els puga interessar una música diferent i amants de la música i la cultura.
La proposta que va arrancar el dissabte 5 d’octubre es deia CYNTHLAB. Música a partir de sons quotidians: Com a aigua per a caos, entre altres la de l’aigua captiva de la Plaça dels Estels.
CynthLab és el nou projecte de Richard Cunliffe (Wigan, Anglaterra, 1966) amb la col·laboració del seu amic, Ian Farnes (Burntisland, Escòcia 1974), escriptor, professor i artista visual resident a Alacant. El seu últim àlbum va ser publicat a l’agost de 2018 titulat, “Adeo, Adios, Goodbye”, com a part final d’una trilogia de llançaments, es tracta d’un treball realitzat a la ciutat d’Alacant, on va viure quatre anys, des de 2014 fins a 2018, abans de tornar al seu Regne Unit natal. La cinta va ser masteritzada per Milers Whittaker (Demdike Stare). El segon disc, “S’Embene”, publicat com The Laborer en Analogue Xat en 2017, va ser realitzat en capes amb enregistraments de camp dels carrers, mercats i solars de construcció abandonats, augmentats amb bucles de cinta, sintetitzadors analògics barats i teclats. El primer llançament de la sèrie, “Between Two Worlds”, va ser publicat en Shimmering Moods Rècords al juny de 2017 sota el nom de ‘Cynthia’, a la venda a la botiga de discos online, Norman Records (Regne Unit), descrit com «un registre emocionant … a parts iguals confusió i eufòria» que «revela tant com oculta».
Tots dos autors plantegen que Pherecydes de Syros va viure en el segle sisé abans de Crist, es va escriure que el caos pot interpretar-se com a aigua, nova vida i nova forma prové d’aqueix caos. En el segle XXI, molts dels nostres líders polítics volen crear el caos i traure profit d’ell. Més que parlar del Brexit, la música se centra en les conseqüències d’aquest, en com ha sumit a Gran Bretanya en un estat de desconcert generalitzat del qual ningú sembla saber com eixir.
Els seus sons i imatges són una manipulació del que la naturalesa ens ha donat i a vegades són de naturalesa caòtica. Es nodreix dels elements sonors que millor representen el caos i la incertesa dels temps en què vivim. S’ofereix textures de tecno, experimentals o fins i tot, ambientals. La sonoritat és fosca, i electrònica-
A més, l’actuació és tant un homenatge personal a la ciutat d’Alacant – els sons dels carrers, bars, platges, com una crítica dels temps incerts…
Programació
Dissabte 19 d’octubre ARCOGLANZ. Es tracta del projecte experimental de Carlos Izquierdo. Sintetitzadors i imatges.
Dissabte 26 d’octubre, Benjamin Sun, piano, Cristina Ferrández, Imatges. Un projecte col·laboratiu entre l’artista visual Cristina Ferrández i el músic Benjamin Sun, amb la presència del percussionista Tommy López.
Comentarios