El Festival Internacional d’Arts Escèniques Tercera Setmana se celebra en la seua tercera edició a Alacant del 7 al 10 de juny de 2018. El Seu à feu és l’obra de Dansa urbana amb la qual es va obrir el festival a Alacant.

El Festival Internacional d’Arts Escèniques Tercera Setmana es realitza a València, Castelló i Alacant, arreplegant proposades de qualitat i excel·lència del panorama nacional i internacional. A Alacant es presenten les obres: El seu à feu (Biscaia) Gratis; 40 mil Kms (Xile) i Rebota rebota i en la teua cara explota (Barcelona) en Teatre Arniches, divendres 8 i diumenge 10 respectivament 20:30 hores (12 euros); Flux (Àlaba) gratis, 19:00 en Esplanada d’Espanya; i, Mauvais Coton (Saint Munten) en Plaça de l’Ajuntament, 19 hores, gratis.

Festival Tercera Setmana. Su à feu. Foto: Manuel Velandia

Festival Tercera Setmana. Su à feu. Foto: Manuel Velandia

En l’Àgora del Teatre Principal va donar començament el festival a Alacant, en la nit del dijous amb una obra oberta i gratuïta per a tots els públics, amb El seu à feu en la qual es barregen encertadament dansa urbana, foc i ritme, explorant una perspectiva nova de l’espai urbà i els seus carrers.

El seu à feu és una producció de Deabru Beltzak. Tractava de curiosos personatges que semblen venir del futur i envaeixen l’asfalt amb el seu foc primitiu i un espectacle de coreografies acompassat de música original i percussió realitzada per set músics actors els qui alhora són pirotècnics i comediants.

Festival Tercera Setmana. Su à feu. Foto: Manuel Velandia

Festival Tercera Setmana. Su à feu. Foto: Manuel Velandia

Una obra que permanentment juga amb la llum i la foscor, implicant al públic amb la seua màgia, el cos dels presents es deixa portar de forma natural per la dansa i el gaudi corporal, en un procés lúdic en el qual a cada moment existeix la possibilitat d’una nova aventura.

Garbitxu, el seu director artístic, compte “fa molts anys vaig tenir un somni. I s’ha fet realitat”. Un somni fet so i moviment en el qual la percussió i el so de la pólvora s’entremesclen en un ritual que la seua coreografiada marxa obliga al públic a mobilitzar-se contínuament seguint el recorregut del grup i situant-se cada vegada des d’una perspectiva diferent que li possibilita observar activament els desplaçaments, al ritme de la música original de Deabru Beltzak.

L’Autoria i Direcció artística és de Garbitxu, qui al costat de Zesar A. Ogara han fet

la concepció del projecte, aquest últim és l’encarregat de l’adreça d’actors.

Es destaca la interessant concepció del vestuari la dissenyadora del qual és Eva Mª Roldan. Els intèrprets/ músics són Alain Deu, Ruben Sastre, Kepa Elgoibar, Dario Campos, Alex Alonso, Zesar A. Ogara, Garbitxu.

Finalment, però no menys important, recordem que els dissenys són de Marko i Alain Werquin, i l’escenografia d’Iñaki Etxeandia.

Major informació en https://www.tercerasetmana.com

Si t’ha agradat aquesta notícia, comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags:

#LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtu. Per a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra Agenda