Dissabte que ve 6 de novembre de 2021 s’inaugura l’exposició DEMENTIA de l’artista multidisciplinària nascuda a Muro de Alcoy i resident a València, Lorda Santamaría. En ACAS. Elx. Alacant.

Lorda és docent de l’Àrea d’escultura del Grau de Belles arts en la UMH, artista i crítica d’art. Pertany a diversos grups d’investigació artístics: Fidex, Mise en Plis i Lou et Syl, amb els quals duu a terme diferents línies d’investigació artística. Les seues investigacions teòriques i pràctiques se centren en Estudis Culturals i Visuals, Estudis de Gènere i Cultures Alternatives.

La instal·lació DEMENTIA tracta sobre la bogeria, el bondage i el fetitxisme. La bogeria, insania, alienació, deliris o demència, és un abisme on la medicina, la filosofia, l’art, la literatura i el cinema trauen el cap per a retornar-nos una mirada pertorbadora, com un reflex del costat fosc i desconegut de l’ésser humà. El fetitxe és la projecció i l’encarnació del fantasma, dels desitjos, temors i pulsions més inconfessables i inexplicables, íntimament relacionat amb el bondage BDSM. Aquests conceptes se simbolitzen a través de camises de força, mordasses i cotilles, que es poden emportar com una segona pell sobre el cos, com una imposició o com a lliure elecció, indistintament del gènere o la sexualitat.

Per mitjà de diferents processos escultòrics, amb materials que abasten des de teixits, gàbies, ceràmica i cordes fins a bastidors de brodar, i la utilització de tècniques gràfiques com el dibuix, la transferència, la fotografia i el collage digital, s’han realitzat una sèrie d’imatges d’anatomies de la demència, la histèria, el fetitxisme i la repressió i/o alliberament dels desitjos.

Comissariada per Ángel Castaño, l’exposició s’inaugurarà dissabte que ve, dia 6 de novembre, a les 19.30 h. en ACAS (Ángel Castaño Art Space). Plaza de Sant Joan, 1 d’Elx i romandrà fins al dilluns, 6 de desembre de 2021.

Horaris: Matins de dimecres a dissabtes d’11.00 a 14.00. Altres horaris amb cita prèvia.