La regidora de Medi Ambient, Esther Díez, ha afirmat que “en aquesta jornada en la qual celebrem el Dia Mundial dels Aiguamolls, hem de tornar a destacar el valor ecològic del Clot de Galvany i el Parc Natural del Fons, dos paratges únics que continuem treballant per a conservar, protegir i difondre”.

“El Dia Mundial dels Aiguamolls busca precisament recordar que són ecosistemes amb gran diversitat biològica i els treballs de l’Ajuntament en aquests espais naturals van precisament destinats a salvaguardar aqueixa diversitat”, ha destacat la regidora.

Esther Díez ha indicat que “en el cas del Clot de Galvany, continuem treballant en l’ampliació de la zona de protecció d’aquest paratge natural municipal; de fet, ja s’ha remés a la Conselleria de Medi Ambient l’estudi de paisatge perquè aquesta modificació del perímetre protegit augmente”.

“A aquesta tramitació, se sumen actuacions com el nou observatori posat en marxa l’any passat perquè la ciutadania puga conéixer la diversitat d’espècies de l’aiguamoll o la remodelació de la tolla de limícoles que desenvoluparem per a adequar-la a les necessitats dels ocells aquàtics”, ha subratllat.

En aquest sentit la regidora ha informat que “aquesta actuació és fruit de l’èxit que ha tingut la col·laboració de l’Ajuntament amb la Conselleria de Medi Ambient per a la introducció d’espècies amenaçades com el xarxet marbrenc i moltes altres espècies vegetals en perill” i al temps des del Clot es continua treballant en la millora de l’hàbitat de l’àneccapblanc.

“Sobre el Parc Natural del Fons, paratge que gestiona l’administració autonòmica, els nostres esforços estan dirigits a col·laborar amb la Conselleria i els seus responsables en la posada en valor d’una zona natural de primer ordre pel seu valor ecològic, ambiental i paisatgístic que encara molts il·licitans desconeixen”, ha apuntat.

Sobre aquest tema, Esther Díez ha assegurat que “des de la Regidoria de Medi Ambient la nostra prioritat és desenvolupar la sendera sud del riu Vinalopó per a garantir una connexió amb el parc natural i, al mateix temps, crear, per primera vegada, una entrada amb accés pel nostre terme municipal que contribuïsca a facilitar el coneixement del Fons per part de la ciutadania d’Elx”.

“En l’àmbit de les polítiques verdes, en el marc de Elx2030, la conservació i posada en valor de les nostres zones humides i, en general, dels nostres espais naturals, és una de les prioritats del govern municipal, com no pot ser d’una altra manera, donada la riquesa del patrimoni natural del municipi d’Elx”, ha conclòs la regidora de Medi Ambient.