La 12ª edició d’Eco Altea, celebrada el passat cap de setmana, reunia als jardins i aparcament de Palau Altea i a les instal·lacions de la Facultat de Belles Arts a milers de visitants que, any rere any, donen suport a esta cita amb l’ecologia. Esta edició d’Eco Altea es celebrava baix el lema ‘La fira de les Alternatives’ i enguany han tingut una especial importància l’associacionisme i el voluntariat.

La fira, que compta amb el suport de l’Ajuntament d’Altea, a través de la regidoria de Participació Ciutadana, i amb la col·laboració de la Universitat Miguel Hernández d’Elx; obria les seues portes el dissabte al matí. Durant la jornada inaugural van visitar la fira la regidora de Participació Ciutadana, Maria Antonia Laviós; i els regidors de Medi Ambient, José Orozco; i Benestar Social, José Luis León Gascón; així com altres regidors de la corporació municipal i representants d’Eco Altea.

Entre totes les parades va destacar la presència de les diverses associacions de voluntariat existents al municipi, així com llocs dedicats a la cuina vegana, vegetariana, simbiòtica i macrobiòtica, que van estar plens en hora punta. A més d’una completa programació amb ponències, espectacles, tallers i activitats infantils. Tot relacionat amb la salut, l’agroecologia, la bioconstrucció, l’artesania, la consciència social, les economies solidàries, la sobirania alimentària i l’educació.

 

Maria Antonia Laviós feia una valoració molt positiva d’esta edició: ‘’ha sigut tot un èxit tant de participació com d’assistència als estands i parades del recinte. Una dotzena edició en la qual, a més a més, hem volgut sumar continguts. Per això, l’Ajuntament d’Altea ha col·laborat juntament amb l’organització de la fira per ubicar un estand del projecte Urbact, una iniciativa europea de la que forma part l’Ajuntament d’Altea juntament amb altres socis europeus i en la que es posa en valor el treball de les associacions i del voluntariat’’. En este sentit, la regidora ha agraït a les associacions que han col·laborat amb l’Ajuntament en esta edició d’Eco Altea: Creu Roja, De Amicitia, Vecinos Cooperando i Corazón Exprés, així com altres voluntaris que es van voler sumar.

‘’El que volem posar en pràctica amb Urbact, -explicava Laviós-, és formar una xarxa de voluntariat europea en la que treballem totes i tots per excloure la pobresa social i donar la importància que té al voluntariat i l’associacionisme’’.

Finalment, la regidora celebrava ‘’l’arrelament de la fira Eco Altea al nostre municipi, un referent per a la comarca i també per a tota la província pels valors que transmet, els productes artesans, sostenibles i ecològics que es poden trobar a les parades, l’oferta gastronòmica i la varietat d’activitats i xarrades per a tots els públics que proposa’’.