L’Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta” i l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant a través de la Seu de Torrevella, informen que divendres que ve, 1 d’octubre, a les 20.00 hores, es representarà en el Centre Cultural Verge del Carmen l’obra de teatre «Un bonico cadáver», dirigida per Iván Jiménez. Entrada gratuïta amb invitació a recollir en el propi Centre Cultural.

En els premis del V Festival Nacional de Teatre Universitari «Un bonico cadáver» va obtindre nominacions a millor cartell d’obra, millor espai escènic, millor espai lumínic i millor direcció. Anna Órtola, Iván Jiménez, Laura Gil Pérez, Lliça Shpilkina, Pablo L. Màs i Silvia Pinardo van aconseguir el primer premi en la categoria de millor espai escènic. En la III edició dels premis Tresdeu, l’obra va resultar nominada en la categoria de millor creació d’arts escèniques de l’any.

Segons paraules del seu director, Iván Jiménez “aquest és un espectacle dirigit als joves, a les seues famílies, al professorat,… una funció en la qual els personatges evidencien la seua falta d’eines emocionals i socials per a tractar una cosa tan fonamental com la mort”.

En format de comèdia juvenil, el drama i la tragèdia palpiten sota l’escorça dels personatges. Per les seues clivelles es filtra la vida. 18 actrius i actors que interpreten i donen vida a la banda sonora d’aquesta bogeria que ens mostra a una generació perduda. Una generació que busca desesperadament obtindre respostes a les qüestions importants.

Aquest espectacle és el fruit d’un treball totalment col·lectiu. Des de la creació del text, procés dramatúrgico, fins al disseny de vestuari i la realització de l’escenografia, han sigut a càrrec dels alumnes de l’aula de teatre de la UA. Més de 23 persones han format part d’aquest projecte i han estat implicades en totes les labors de producció.

“Creiem que la temàtica d’aquesta obra és més necessària que mai. Per desgràcia. Vivim temps difícils, estranys i hem de ser conscients que al nostre voltant hi ha persones que estan venint un infern interior. Hem tingut la sort de comptar amb meravellosos assessors en el procés de creació del text. Associacions, docents i professionals mèdics ens han ajudat en el camí”.

L’obra planteja com afronten la mort els joves? En plena voràgine adolescent, un grup de joves intenta créixer enmig d’un bosc cada vegada més hostil. En un institut, que podria ser qualsevol, és complicat tirar arrels. L’estrés, l’ansietat, la por de decebre, les inseguretats… no permeten parar per a reflexionar sobre el que els envolta. Sobre el que els passa escorça endins. Una tardor tempestuosa i massa fred encongeix les seues tendres branques. De sobte, com sempre, un raig fa estelles les certeses. Com es mira a un arbre que s’ha convertit en taüt?