L’Auditori de la Diputació d’Alacant retrà homenatge al mestre Jesús Mula Martínez durant el concert “Músiques de llum” en el qual s’estrenarà Etnacila, un dels últims treballs del compositor alacantí. L’esdeveniment tindrà lloc el dissabte 25 de setembre i també inclourà obres d’altres grans intèrprets a càrrec de l’orquestra ADDA·*Simfònica i Josep Vicent.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha avançat que el ADDA descobrirà una placa dedicada a l’autor en reconeixement a la seua destacada trajectòria i en agraïment a la seua dedicació en pro que Alacant fóra considerada una regió de prestigi i tinguera una orquestra professional amb un projecte ambiciós i de gran importància. L’acte es durà a terme en l’hall de la planta principal el mateix dissabte, moments abans del concert, que començarà a les 20.00 hores.

La titular de Cultura ha explicat que des de la Diputació d’Alacant “continuarem recordant i honrant a un els grans referents de la música alacantina i, per això, hem volgut que el seu nom siga present de manera permanent en aquest Auditori, pel qual tant va fer amb la seua aportació com patró de la Fundació ADDA”. La diputada ha recordat també que “des del primer moment Jesús Mula va recolzar aquest projecte amb l’interés posat a fomentar un espai cultural de primer nivell a Alacant i donar suport a la formació de l’orquestra simfònica professional ADDA·Simfònica”.

Encara que al principi “Músiques de llum” no va ser programat com a homenatge, la defunció de Jesús Mula el mes de juliol passat va convertir Etnacila en la seua obra pòstuma i l’audició en un concert tribute dedicat a la seua destacada trajectòria. Emmarcat en el Festival Contemporani d’Alacant, l’acte oferirà, a més, les peces Dies de Clar de Ximo Cano, Litha de J. Vicent Egea i Petrushka d’Igor Stravinski.

Nascut a Rafal, Jesús Mula va anar clarinetista, professor, compositor i director d’orquestra, així com patró de la Fundació de la CV ADDA des de 2015. El que fora deixeble predilecte d’Oscar Esplá, amb qui li va unir una entranyable amistat, va obtindre per oposició plaça en la Banda Municipal d’Alacant i posteriorment en el Conservatori Superior de Música “Oscar Esplá” d’Alacant com a professor titular, arribant a ser el seu director de 1986 fins a 1993. En la seua faceta de director de banda de música, va rebre importants distincions en nombrosos certàmens regionals i nacionals, i va ser membre de jurats en oposicions, certàmens de bandes, corals i concursos de composició musical.