El Festival Flamenc Mediterrani d’Alacant, de Fundació Mediterráneo, rep dissabte que ve, 22 d’octubre, al ballador Eduardo Guerrero, que presentarà el seu espectacle “Faro”. Les entrades estan disponibles en taquilla i en la web www.fundacionmediterraneo.es
El ballador gadità Eduardo Guerrero presentarà un espectacle creat especialment per a una gira molt particular que va recórrer alguns fars d’Espanya. L’obra no posseeix guió argumental, sinó que és un fluir de diversos pals flamencs i versions de cançons mítiques. La sòbria i blanca escenografia dona tot el protagonisme al color del vestuari i a les esveltes i elegants coreografies.
Eduardo Guerrero ha sigut guardonat recentment amb el Premi Lorca de Flamenc 2022, un dels grans assoliments de la seua carrera marcada pel seu ball avantguardista i trencador amb el qual ha trepitjat escenaris de tot el món.
El Festival també rep en la seua VI edició, que se celebra del 13 d’octubre al 25 de novembre, als referents del cante Mayte Martín i Arcàngel i a l’humorista Juan Luis Cano, membre de l’històric duo Goma-escuma, que actuaran en Fundació Mediterráneo Alacant (Av. Doctor Gadea, 1).
Luis Boyer, president de Fundació Mediterrani, afirma que “aquesta sisena edició del Festival Flamenc Mediterrani reuneix a alguns dels noms més importants de l’art jondo, destacant enguany la participació de dues dones referents del dues generacions del cant, com són la històrica Mayte Martín i la joveníssima María Terremoto, a més del cantaor Arcàngel, el ballador Eduardo Guerrero i l’humorista Juan Luis Cano”. Boyer afig que “una vegada consolidat el Festival, Fundació Mediterrani aposta per un cartell ambiciós i equilibrat amb espectacles i actuacions de primer nivell”.
La resta de la programació del Festival Flamenc Mediterrani continuarà el dissabte el 5 de novembre amb la conferència-espectacle de Juan Luis Cano, de Goma-escuma. El 12 de novembre actuarà Mayte Martín, amb el seu espectacle “Dejà Vu”, mentre que la balladora i Premi Nacional de Dansa Patrícia Guerrero tancarà el Festival el divendres 25 de novembre.
El Festival Flamenc Mediterrani celebrarà la seua VI edició de l’11 d’octubre al 26 de novembre de 2022, en les seus de Fundació Mediterráneo d’Alacant (Av. Doctor Gadea, 1) i de Múrcia (C/Escultor Nicolás Salzillo, 7. Les entrades per als espectacles es poden adquirir en taquilla i a través de la web www.fundacionmediterraneo.es. També es pot adquirir un abonament que, per 100 euros garanteix entrada per als sis espectacles, passe per al cicle del documental i accés assegurat a la resta d’esdeveniments programats dins del certamen.
El Festival de Flamenc Mediterrani és una proposta de Fundació Mediterráneo per a acostar la cultura del Flamenc a les ciutats d’Alacant i Múrcia i poder ser una referència cultural que permeta vincular a la Fundació amb el potencial del Flamenc com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Eduardo Guerrero