El novembre vinent naixerà un nou Festival, PUBLIFICCIÓN, dedicat a la relació entre la indústria del cinema i la publicitat, dos sectors empresarials que porten col·laborant de fa moltíssim temps, però les creacions del qual a penes s’han valorat des d’un punt de vista artístic i cinematogràfic, segons ha assegurat hui el seu director, Salva Monleón, en el transcurs d’una conferència de premsa celebrada en el marc de la Fira Internacional de Turisme de Madrid, FITUR.
L’esdeveniment l’han presentat aquest matí en la capital madrilenya l’alcalde del Campello, Juanjo Berenguer, i la regidora de Turisme i Esdeveniments, Marisa Navarro, que han anunciat ja les dates definitives del Festival, que se celebrarà els dís 22, 23 i 24 de novembre.
La convocatòria es planteja amb la intenció d’atraure curtmetratges, anuncis, mini sèries i altres produccions, sempre vinculades al món publicitari. No es tracta d’un festival de cinema a l’ús, sinó d’un esdeveniment que faça visibles les marques comercials, les empreses privades, les agències de publicitat, les productores audiovisuals, directors, actors, guionistes i quants intervenen a donar forma a la creació. “Tots els implicats en les obres audiovisuals amb finalitat publicitària”, ha assenyalat Monleón.
Per a l’alcalde, Juanjo Berenguer, es tracta d’una proposta que durant un llarg cap de setmana atraurà a professionals d’aquests sectors al municipi. “Totes les nostres accions en el terreny turístic van encaminades sempre a trencar amb l’estacionalitat, i un esdeveniment d’aquestes característiques, al novembre, és una proposta interessant i diferent per a atraure visitants”.
A l’hora de finançar una pel·lícula o una sèrie o documental, el difícil realment és trobar el finançament necessari. Els productors o guionistes, o qualsevol que vulga crear un projecte cinematogràfic, es troben amb què depenen de subvencions, ajudes de televisions o finançaments proposats per plataformes digitals o grans productores cinematogràfiques, que han de pensar molt bé si volen arriscar-se a secundar econòmicament aquests nous projectes.
Però ara mateix, amb la revolució digital, s’estan vivint grans canvis en el mode de vida, nous hàbits de consum, i noves maneres de fer publicitat.
Per això, “Publificción” planteja que totes dues indústries (cinema i publicitat), s’han d’unir. “Per descomptat és cultura, i un treball molt bonic que enriqueix a la societat”, ha remarcat Salva Monleón.
“Les ajudes públiques són benvingudes, però el cinema també és un negoci, amb inversió i retorn, i les grans empreses s’estan donant compte, i només has de fixar-te com cada vegada van emergint més plataformes digitals, propietat d’empreses privades, que no pertanyen al negoci audiovisual”.
Es parteix del convenciment que creacions publicitàries sempre tenen valors, missatges per a la nostra societat, que es poden fusionar molt bé amb els valors de les grans marques, un producte o servei. Tots els negocis, per petits o grans que siguen, competeixen en un mercat molt agressiu i han de destacar perquè el seu futur client els compre.
Monleón manté que les grans empreses s’han adonat d’això, “i cada vegada són més les que estan aplicant el que es diria el “Brand Content”, per a aconseguir, mitjançant una obra creativa, que s’associe un producte, un servei o una marca d’empresa a un valor, a una emoció, a un missatge que deixe una petjada en l’espectador”.
Per a la regidora Marisa Navarro, és ací precisament on radica l’interés d’aquest festival: “posar en valor el llenguatge audiovisual, guió, idea, fotografia, banda sonora i la interpretació en una producció publicitària”.
“Publificción” vol fer comprendre a les empreses privades que produir una pel·lícula, un curtmetratge o una webserie pot ser una gran inversió. A més de ser una despesa deduïble, és una inversió publicitària, ja que si s’aplica bé eixa fusió entre els valors de l’empresa o marca i l’obra audiovisual, repercutirà positivament en les vendes.
D’aquesta manera, l’empresa, a més d’aconseguir una extraordinària acció publicitària, també aconseguiria un gran actiu filmográfico, i seria propietària d’una obra audiovisual amb la qual, fins i tot, podria obtindre ingressos mitjançant la venda dels seus drets de projecció en diferents canals, en finestres i en plataformes digitals, o fins i tot en sales.
Salva Monleón assegura que El Campello “pot ser un aparador, a nivell nacional i internacional, ideal per a atraure produccions audiovisuals, mà a mà amb la Film Office. I aquest esdeveniment, que s’anirà consolidant amb el temps, pot arribar a convertir-se en una gran referència en l’àmbit audiovisual”.
Comentarios