La fotògrafa i artista Miriam Gil Albert torna al Centre 14, on aquest mateix any va presentar la seua obra Experimental. Aquesta vegada ho fa amb Nebulosus Viarum. Una col·lecció de 20 fotografies en gran format (50x70cm), que ens porten en un viatge de cerca interior a través de paisatges boirosos de la Serra de Bernia

Els elements naturals es funden amb la boira fins a desaparéixer i tornar a aparéixer. En aquestes imatges es qüestiona la realitat que ens envolta i la nostra cabuda en ella, representant el llarg camí de cerca i creixement personal. Segons s’avança, el passat es dilueix i el futur i el que és cert apareix davant nosaltres. És una obra que posa en valor el patrimoni paisatgístic, històric i cultural de la província d’Alacant, concretament de la Serra de Bernia i Ferrer, on s’ha fet el treball fotogràfic. Un entorn protegit, les característiques i la diversitat del qual el fan únic.

L’obra podrà visitar-se a partir del dia 10 fins al 31 de gener en el Centre 14, c/ Llauradors, 14, Alacant. L’horari de visita és del dilluns a divendres de 10 a 14 i 15 a 20 hores.

Les fotografies es troben, actualment, a la venda com a edició limitada en https://nebulosusviarum.bigcartel.com/ Cada fotografia té una tirada limitada de 5 impressions amb certificat d’autenticitat.

Les imatges

Els elements naturals es funden amb la boira fins a desaparéixer i tornar a aparéixer. Muntanyes grans i pesades en simbiosis amb la boira lleugera i boirosa; camins desdibuixats, de parador indefinit; arbres amb caràcter; ruïnes que es transformen en paisatge davant la naturalesa que les engul. A través de les imatges es qüestiona la realitat que ens envolta, així com la nostra cabuda en ella. Segons s’avança en el camí, el passat es dilueix i el futur apareix davant nosaltres. Podem intuir formes i estructures, però no som capaces de veure-les amb claredat, fins i tot, podem dubtar de la seua existència.

L’idioma

Els títols de les obres estan en llatí. S’ha triat aquest idioma per a vehicular l’obra, per ser una llengua morta, origen de les llengües romanç, actualment vigents. Com una manera d’alliberar el pensament i les emocions, a la recerca d’una cosa més essencial i originari.

L’entorn

El camp de treball d’aquest projecte ha sigut la Serra de Bernia i Ferrer. És un dels conjunts muntanyencs més imponents i elevats de la província d’Alacant, situat entre els termes municipals de Benissa, Xaló, Altea, Calp, Alcalalí, Tàrbena i Callosa d’A Sarrià. Té una altura mitjana de 900m. i la seua major elevació aconsegueix els 1.129m. sobre el nivell de la mar. Trobem una gran diversitat ecològica i morfològica en aquestes muntanyes. La seua altura i proximitat a la mar són factors que contribueixen a l’existència de nombrosos hàbitats i espècies de flora i fauna, entre els quals s’inclouen nombroses espècies endèmiques.

L’autora

Miriam Gil Albert, nascuda en 1988, és una fotògrafa i artista emergent Alacantina. Dedicada en exclusiva al món de la fotografia és, actualment, Secretaria i Responsable de Fotografia en Música Zero, un dels mitjans de comunicació musical amb major abast dins de la província i que va ser guardonat amb el premi Top Creation a millor blog en la 18a Edició dels Premis de la Província d’Alacant.

La primera exposició individual de l’artista va ser duta a terme a principis de l’any 2021 amb la seua obra titulada Experimental. La mostra fotogràfica, que reflexiona sobre la gestió emocional durant la malaltia i la importància de la comunicació entre pacients i el personal sanitari, va tindre gran repercussió mediàtica, arribant a ser notícia en Televisió Espanyola.

Nebulosus Viarum és la seua obra més madura fins al moment, on aprofundeix en un viatge de cerca interior a través de paisatges boirosos. La seua obra posa en valor el patrimoni paisatgístic, històric i cultural de la província d’Alacant i, concretament, de la Serra de Bernia i Ferrer.