La sessió del cicle Descobreix una obra d’art es trasllada al Cercle Industrial d’Alcoi per a analitzar l’obra Retrate de S.A.R. Dª María Luisa, duquessa de Montpensier, del pintor Antonio Gisbert Pérez. La conferència, organitzada per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert amb la col·laboració del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA), serà a càrrec de l’historiador José Luis Antequera i tindrà lloc a partir de les 20.00 hores.

Amb l’objectiu de recolzar i donar a conèixer l’obra pictòrica i la trajectòria d’un dels pintors alcoians més importants, el IAC ha impulsat aquesta trobada que aprofundirà en els detalls de l’oli de l’artista. Nascut a Alcoi en 1834, Gisbert va estudiar en la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Fernando de Madrid i, posteriorment, en les ciutats de Roma i París. Va desenvolupar la seua labor en l’època de transició entre el romanticisme i el realisme i va ser director del Museu del Prat de 1968 a 1873, any en el qual va fixar la seua residència a París.

Antequera és doctor en Història de l’Art per la Universitat de Múrcia, màster universitari en Professorat EESS en la Universitat d’Alacant i membre de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art i de la Comissió permanent Arts Plàstiques i Visuals Regidoria Cultura d’Alacant. A més, entre altres càrrecs, exerceix de vocal de Belles arts Col·legi Doctores i Llicenciats d’Alacant i és membre del Grup de Recerca Dones pintores meitat segle XX, UNED. Entre les seues publicacions recents, figuren Cinc pintors contemporanis: Dolores Balsalobre, Javier Lorenzo, Rafael Llorens Ferri, Antoni Miró i Vicente Rodes. Ha comisariado, entre altres exposicions, ‘El Rescat de la Pintura. Pintors d’Alcoi en col·leccions privades 1860-1930’ a la Llotja Sant Jordi, ‘Rafael Llorens Ferri: una mirada indagadora’ en el Centre Cultural Mario Silvestre, ambdues a Alcoi, o ‘L’Entropia del Mapa’ en la Llotja del Peix Alacant.