Comencen els concerts de Nadal de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA) integrat aquest any per dues actuacions, a l’Auditori de la Vila Joiosa, demà dijous 15 de desembre, i a l’ADDA (Auditori de la Diputació Provincial d’Alacant) divendres 16 de desembre, els dos amb el patrocini de la Fundació Manuel Peláez Castillo i Vectalia.
El primer concert tindrà lloc a les 18 hores, amb entrada gratuïta amb invitació, que podrà ser retirada en taquilla els dilluns, dimecres i divendres, de 17 h a 20 h, i els dimarts i dijous, de 10 h a 13.30 h, i una hora abans de l’actuació. Aquest concert està coorganitzat amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Vila Joiosa. El divendres 16 de desembre, l’OFUA portarà el seu tradicional concert solidari de Nadal a l’ADDA, a les 20.30 hores, gràcies a la col·laboració de la UA i els clubs Rotary Alacant i Alacant Port, amb un preu d’entrada de 15 euros. La recaptació d’enguany estarà destinada a l’Associació ADACEA. Venda en instanticket (www.instanticket.es) i una hora abans en la taquilla de l’Auditori. Per a aquelles persones que desitgen col·laborar-hi però no puguen assistir-hi, s’ha habilitat la Fila Zero.
El director artístic i titular de l’OFUA, Tobias Gossmann, ha seleccionat per als concerts nadalencs d’aquesta edició un repertori integrat per dues parts: donarà inici amb la Simfonia núm. 8 en sol major, Op. 88, A. Dvořák, i continuarà amb una segona part en la qual sonaran cinc creacions de J. Strauss: Vals de l’emperador, Carmen- Quadrille, Persischer Marsch, Bauern Polka i Vaterländischer Marsch. A més de la formació duta a terme per Gosmann, els integrants de l’OFUA també han rebut diversos tallers formatius de corda impartits per Enrique Palomares, concertino de l’Orquestra de València, i tallers formatius de vent i percussió a càrrec de Rudolf Korp, director de l’Escola Brass Academy Alacant.
ADACEA Alacant
Associació de familiars, amics i afectats de dany cerebral adquirit que actua a la província d’Alacant, sense ànim de lucre, creada al juliol del 2004 per un grup de familiars i afectats que, davant la falta de recursos i suport social amb la qual es trobaven, es van unir per a donar-se suport mútuament, defensar els seus drets i obtenir recursos, serveis, assessorament, etc. per a les persones afectades i els seus familiars. El DCA és una lesió o alteració permanent en el cervell que es produeix bruscament en la vida d’una persona. Les causes per les quals es pot produir el dany cerebral són molt variades: traumatismes cranioencefàlics en accidents de trànsit, accidents laborals, domèstics, esportius, etc., accidents cerebrovasculars (infarts cerebrals, vessaments cerebrals…), tumors cerebrals, falta d’oxigen en parades cardiorespiratòries, ofegaments, consum de tòxics, etc. Des d’ADACEA Alacant es duen a terme diversos programes que intenten fer una mica més fàcil aquest canvi de vida. Des de la creació, s’han ideat nous serveis i projectes que intenten donar resposta a les necessitats plantejades pel col·lectiu de les persones amb dany cerebral i el seu entorn.