El Centre d’Investigació Marina de Santa Pola (CIMAR) de la Universitat d’Alacant (UA) presenta un esdeveniment de cultura marinera i concurs gastronòmic amb el lema «Cuinant com abans productes d’avui». Demà dimarts 27 de juny, des de les 20 hores, es durà a terme un intercanvi de coneixements de generació en generació mitjançant una tertúlia i un cuinat de receptes tradicionals en directe.
Alumnat del grau de Gastronomia i Arts Culinàries de la UA, al costat de dones vinculades al món de la mar de l’entorn de Santa Pola, competiran per a cuinar el millor plat que tinga com a protagonista el cranc blau (Callinectes sapidus), una espècie exòtica invasora que s’ha expandit per tot el Mediterrani, i s’ha convertit en una amenaça per a la biodiversitat, però també una oportunitat per a la pesca i la gastronomia. A més que és saborós, a nivell nutricional, com la resta de crustacis, el cranc blau és una gran font de proteïna i a penes posseeix hidrats de carboni i el seu perfil lipídic és majoritari en àcids grassos poliinsaturats, amb baix contingut en colesterol.
L’objectiu d’aquesta trobada és posar en valor la cultura marinera i els productes pesquers en la cuina «de sempre» involucrant a diferents generacions i adaptant plats clàssics a les noves espècies, com el cranc blau.
Aquesta acció s’emmarca en el projecte de CIMAR «Conscienciació, Investigació, Monitoratge i Assessorament sobre els Recursos Marins» finançat la Generalitat Valenciana.
Comentarios