Ha tingut lloc en el Teatre Municipal de Torrevieja, la vetlada de Clausura de la VI Edició del “Festival Nacional de curtmetratges” Torrevieja Audiovisual, que de nou ha comptat amb el suport de cineastes i públic que ha omplit el teatre. Entre unes estrictes mesures de seguretat s’han projectat les quatre obres finalistes de la selecció oficial a concurs, els curts: “SU RYDER” d’Alberto Utrera, “PEGADOS” de David Villarrubia Lorenzo, “SÚPER” de Víctor Cruz i “ROBERTO” de Carmen Córdoba González, sent totes elles reconegudes amb l’aplaudiment del públic.

Després de les projeccions s’han donat a conéixer els curts guanyadors d’aquesta edició que ha comptat amb onze obres a concurs de gran qualitat artística i tècnica. Els encarregats de donar a conéixer els resultats i entregar els premis han sigut els cineastes de reconegut prestigi dins de la indústria i que conformen el jurat oficial de Torrevieja Audiovisual 2021, que és el següent:.

JUDITH COLELL. Directora, guionista, premi SIGNIS 2021 pel seu seté llargmetratge i actual presidenta de la “Acadèmia de cinema català”; RAÚL TEJÓN. Actor, enguany ho hem pogut veure en el personatge d’Aurelio en la sèrie de tele 5 “Caront”. Destacar els seus papers en “Vis a Vis” (Fox), “La verdad”, “Amar en tiempos revueltos”, “Sin límites” de Amazon Prime video, “Alma” de Netflix y la película “Legionario” entre molts altres títols i ANA FIGUEROA i JOSÉ CARMONA. Productors de grans títols com a “Voces” 2020, Netflix, pel·lícula que va aconseguir posicionar-se com a número quatre a nivell mundial en la seua estrena en plataformes. També ha produït a directors com Isabel Coixet, Juana Macías “Sota el mateix sostre” 2019, que va aconseguir ser número u de taquilla a Espanya, així com moltíssims altres títols…

El palmarés

El millor curtmetratge de Ficció va ser «Su Ryder» d’Alberto Utrera i el millor curtmetratge d’Animació «Roberto» de Carmen Córdoba, que s’han emportat el «Barco de Sal» del 6é Festival Nacional de Curtmetratges «Torrevieja Audiovisual», així com els premis en metàl·lic corresponents a cadascuna de les categories, per un import de 300 euros, cada premiat..

Després del lliurament de guardons, la directora del festival, Bregava Rodríguez visiblement emocionada va agrair al públic que omplia el Teatre Municipal, a les institucions i als cineastes que van participar en aquest retrobament del Festival amb Torrevieja i va agrair les paraules dels premiats i jurat, que van donar a conéixer la necessitat d’aquests festivals i pel seu reconeixement als espectadors i al poble de Torrevieja, de la qual van dir sentir-se encantats del tracte rebut. Després de la seua intervenció, va donar pas a l’alcalde de la ciutat Eduardo Dolón, que va començar recordant el primer festival que es va organitzar, sent regidor de cultura, i que va comptar amb l’aval del plorat director i dramaturg, Raúl Ferrández. Va agrair la participació a tots els autors que es van presentar amb 702 obres i als membres del jurat que són els que realment prestigien el nostre festival i va tindre paraules de felicitació pel treball ben fet a Lidiana Rodríguez, directora del Festival i a l’equip de “Turmalina Films” que al costat d’ella han treballat perquè aquest Festival siga una realitat, després d’haver estat estancat quasi 6 anys des de l’any 2015, que va ser l’última vegada que no es va celebrar. “Tots teníem moltes ganes de recuperar-ho i en aquest cas per diferents vicissituds, també han possibilitat que es recupere i que millor que el marc del Teatre Municipal, on és clar que és el lloc on ha d’estar el nostre gran festival, gràcies al treball de la regidoria de Cultura i l’Institut Municipal Joaquín Chapaprieta”.

Finalment va declarar clausurat i el festival i va convocar la 7a Edició del Festival Nacional de Curtmetratges “Torrevieja Audiovisual”, que se celebrarà l’any 2022, en el Teatre Municipal, sota la direcció de Lidiana Rodríguez.

És aquesta gala de clausura han sigut presents a la sala, l’alcalde de Torrevieja, Eduardo Dolón, la vice alcaldessa, Rosario Martínez Chazarra i els edils, Federico Alarcón, Ricardo Recuero, Diana Box, Guitte Lund Thomsen, Andrés Navarro, Andrés Antón i Ana María Pérez.