El 25 de setembre reprén les seues activitats l’Espai Hernandià d’Elx amb una atractiva programació que s’iniciarà amb el recital musicalizado ‘Poètica entre guitarra’.
La regidora de Cultura, Marga Antón, ha presentat les activitats que es duran a terme des del 25 de setembre fins al 20 de novembre, al costat del programador d’aquest espai cultural, José Luis Mas, i al costat del director de la Càtedra Miguel Hernández de la UMHE, José Luis Ferris.
Tal com ha explicat Marga Antón, “l’Espai Hernandià s’ha configurat com el referent literari de la ciutat d’Elx ja que ha sigut ideat per a donar cabuda a les activitats periodístiques i literàries de rellevància que es realitzen a la ciutat”.
En la primera temporada es van desenvolupar més d’una desena d’activitats, amb un 90% d’ocupació d’aforament i van ser realitzades en la seua gran majoria per artistes il·licitans utilitzant el claustre de l’Espai.
“Després de les restriccions de la pandèmia iniciem la programació tenint clar que la lectura és el motor que transforma el llenguatge i la vida d’una ciutat”, ha assenyalat Antón, qui ha afegit que “per a això hem dissenyat un programa amb el qual omplirem l’espai de poemes, memòria col·lectiva, recitals i lectures dramatitzades”.
Per a la temporada setembre a novembre sota el lema “Llegir per a transformar” s’han organitzat dotze activitats que comprendran els divendres i dissabtes del 25 de setembre al 20 de novembre.
La regidora ha indicat que es recuperarà la part interior del centre per a determinades activitats, prioritzant el claustre i les activitats dels divendres seran a les 20.00 hores i la dels dissabtes a les 12.30.
A més, Antón ha explicat que s’incorpora la Càtedra Miguel Hernández de la UMHE com a entitat col·laboradora amb l’Espai. L’Espai Hernandià es configura com un centre viu, amb la qual cosa és possible que es programen activitats fora de programació.
“En aquesta temporada tindrem des de les presentacions de llibres a través del CICLE ´’Desxifrant autors’ passant per la poesia musicalizada de Joe Ott i Àgora Reix, posant l’accent en la literatura realitzada per dones com Llum Quiñonero o Virginia Rodríguez”.
“Amb la nova programació el que hem pretés és conjuminar artistes locals amb artistes que vénen de fora, amb especial protagonisme per a les artistes dones”, ha assenyalat José Luis Mas.
Totes les activitats són gratuïtes mitjançant inscripció a la porta i amb limitació d’aforament, així com compliment de totes les mesures sanitàries per a la prevenció de la COVID 19.
Per part seua, José Luis Ferris, ha mostrat la seua satisfacció per “poder disposar d’aquest espai perquè l’objectiu de la UMHE és trencar murs i estar cos a cos amb el ciutadà, eixint de l’àmbit exclusivament acadèmic”.
Ferris ha indicat que “aquest espai ofereix la possibilitat de portar a Elx a través de la càtedra a persones que hem d’anar a Madrid per a veure-les actuar i seguir els passos de gent que té molt a veure amb la figura de Miguel Hernández”.
El director de la càtedra ha destacat l’activitat del 8 d’octubre ‘Mi sangre es un camino’, basada en un guió en el qual es conta la vida de Miguel Hernández en 50 minuts d’una manera molt intensa i, alhora, intercalant poemes de Miguel Hernández que el defineixen.
El 15 d’octubre tindrà lloc el recital de poesia i lectura dramatitzada ‘Las estrellas para quien las trabaja’ a càrrec del poeta i artista visual Juan Carlos Mestre.
També en col·laboració amb la Catedra Miguel Hernández es durà a terme el 22 d’octubre la lectura dramatitzada ‘La vida en compañía’.
Comentarios