La Universitat d’Alacant va posar en marxa el Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia el juliol de 2013, una iniciativa que combinava el teatre clàssic amb l’entorn arqueològic del jaciment de l’Alcúdia. La fructífera iniciativa arriba enguany a l’onzena edició amb una nova programació que ha sigut presentada aquest matí en roda de premsa per la vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu; el director de la Fundació Universitària d’Investigació Arqueològica, Alejandro Ramos, i la regidora de cultura de l’Ajuntament d’Elx, Marga Antón.
El programa d’aquesta edició del festival inclou set representacions teatrals, tres emmarcades en Teatre de l’Ensenyament i quatre més en el bloc de Teatre Professional, que es podran veure del 12 al 20 de juliol, a les 22 hores al jaciment. Les obres rescaten mites i llegendes sobre la tradició grecollatina, des de visions tant clàssiques com contemporànies, encara que també es posaran en escena comèdies i drames més moderns en els quals preval l’expressivitat i l’experimentació en l’escenari. La inauguració del festival tindrà lloc el dimarts 12 de juliol a les 21.30 hores, amb els parlaments institucionals i amb la posada en escena de l’obra Las amazonas, a càrrec de l’Aula de Teatre de la UA. Aquesta primera representació forma part del primer bloc de Teatre de l’Ensenyament, que comptarà amb dues obres més: El rey Lear, amb la Companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández (dijous 13 de juliol) i Odisea. Un viaje por las Ítacas, obra guanyadora del VI Certamen Escolar de Teatre Grecollatí de la UA) que posarà en escena el grup Artes Escénicas de l’IES Misteri d’Elx (divendres 14 de juliol).
El bloc de Teatre Professional començarà el dilluns 17 de juliol amb Coriolà, a càrrec de la companyia Eva Zapico. Continuarà amb la Compañía Ferroviaria i el seu muntatge El trueque (18 de juliol). Los gemelos pujarà a l’escenari el dimecres 19 de juliol de la mà de Verbo Producciones, i clourà el Festival Antígona, una representació de la Companhia do Chapitô (divendres 20 de juliol) després de l’acte de cloenda institucional, que tindrà lloc mitja hora abans.
El Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA compta amb la col·laboració de Generalitat Valenciana, Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, l’Institut Valencià de Cultura; la Diputació Provincial d’Alacant i l’Ajuntament d’Elx.

Venda d’entrades i horaris
Compra d’entrades: a partir del 5 de juny, a les 12 hores.
Preu Teatre de l’Ensenyament: 5 euros
Preu Teatre Professional: 15 euros.
Obertura de portes a les 20.00 h. Representacions teatrals a les 22.00 h.
Informació: Servei de Cultura (PIC). Baixos del Paranimf, 965 90 37 25
Parc Arqueològic de L’Alcúdia – Partida Alzabares, 03290, Elx (Alacant) –  966 61 15 06

Programació completa

Teatre de l’Ensenyament
Inauguració del Festival i representació de Las amazonas
Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant
Dimecres 12 de juliol – Inauguració 21.30 h – Representació 22.00 h. – 5€ – Castellà
El rey Lear
Cia.. de Teatre de la UMH (Elx)
Dijous 13 de juliol – 22.00 h. – 5€ – Castellà
Odisea. Un viaje por las Ítacas  (Muntatge guanyador del VI Certamen Escolar de Teatre Grecollatí 2022)
Grup: Arts escèniques IES Misteri d’Elx
Divendres 14 de juliol – 22.00 h. – 5€ – Castellà
Teatre Professional

Coriolà
Companyia Eva Zapico
Dilluns 17 de juliol – 22.00 h. – 15€ – Valencià
El trueque
Cia.. Ferroviària
Dimarts 18 de juliol – 22.00 h. – 15€ – Castellà
Los gemelos
Verb Produccions
Dimecres 19 de juliol – 22.00 h. – 15€ – Castellà
Cloenda del Festival i representació d’Antígona
Companhia do Chapitô
Dijous 20 de juliol – Cloenda 21.30 h. – Representació 22.00 h.- 15€ – Castellà