L’edil de Cultura, Antonio Manresa, la diputada de Cultura de la Diputació, Julia Parra, i la subdirectora del Teatre Principal, Mª Dolores Padilla, han presentat aquest matí a l’Ajuntament d’Alacant, l’IV Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant, que tindrà lloc del 31 de gener al 24 d’abril de 2020.

El festival està organitzat per l’Ajuntament d’Alacant i la Diputació Provincial d’Alacant i compte com a seus dels espectacles amb el Teatre Principal, el Teatre Arniches i com a seus de les activitats complementàries amb el Teatre Principal, el MACA, El Museu d’Aigües – Pous de Garrigós i la Casa Bardín.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Manresa, ha destacat que «el Teatre Clàssic coparà a partir de gener el protagonisme en els llocs culturals més representatius de la ciutat». Així mateix, l’edil ha celebrat l’èxit d’aquest festival que «ha crescut respecte a l’any anterior i estic segur que l’any que ve serà encara millor».

La IV edició d’un dels esdeveniments escènics més esperats de la temporada, presenta com a principal novetat una nova imatge sota el nom «FITCA». A més es programen dos nous formats en les propostes escèniques del Festival: Teatre de Cambra, amb les obres La Margarida del Tajo que va donar nom a Santarén i la Tempestat, de Shakespeare, nou muntatge de l’Aula de Teatre Clàssic de la Universitat d’Alacant; i també una proposta de Titelles per a publique familiar, amb l’adaptació de la Zarzuela barroca La Increïble Història de Juan Latino, de Clarobscur Teatre.

Respecte a les activitats complementàries, s’amplien fins a 20 les activitats, atenent a tots el segments de públic, i es presenten com a novetat diverses propostes de lectures de textos clàssics. A més s’incorpora l’Aula de Teatre Clàssic de la Universitat d’Alacant amb el muntatge comentat amb anterioritat. Especialment aquesta proposta persegueix captar públic universitari per al Festival.

L’IV Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant inicia la seua marxa el pròxim 31 de gener amb la companyia ‘Els Dimarts No’, que arriba a la nostra ciutat amb el recent guardó Almagro Off 2019 i baixarà el teló amb la presència formidable muntatge ‘Vell Amic Ciceró’ el divendres 24 d’abril.

Antonio Manresa ha ressaltat que «en aquesta nova edició el Festival es recrea especialment en el Segle d’Or de les nostres lletres, ampliant el nombre d’obres en cartell, la seua presència a la ciutat, amb innovació en els formats i més activitats complementàries». «Una vegada més, Alacant, en clar suport a les Arts Escèniques, es posiciona amb una oferta especialitzada i de qualitat que busca els senyals d’identitat de la nostra ciutat, com a motor de difusió cultural i atracció turística» ha afegit el responsable de Cultura.

Manresa ha insistit en un dels objectius que persegueix aquest Festival, fruit de la planificació conjunta i l’estreta col·laboració entre les institucions, que «permetrà situar a Alacant en el context d’altres propostes sectorials de qualitat, superant l’àmbit municipal, com els Festivals de Mèrida, Almagro o Sagunt».

Entre els aspectes que han assenyalat els organitzadors d’aquesta programació artística i la proposta d’activitats complementàries ressalta a més l’objectiu que servisca per a cohesionar el projecte i fer participe a tota ciutat, a tots els seus públics. «És aquest un projecte equilibrat, en el qual el nivell de les companyies acompanye l’esforç per situar al Festival en el Pla internacional» ha assenyalat Julia Parra.

En resum, huit espectacles i més de vint activitats complementàries amb un clar segell alacantí i amb el segle d’Or com a eix central de la proposta.