El Festival de curtmetratges juvenils ‘Educacción’, que celebra a l’abril de 2019 la seua setena edició, ha obert el termini de presentació de treballs a les seues seccions oficials. Les bases completes poden descarregar-se des de la web de l’esdeveniment: http://www.festivaleducaccion.com/

Aquesta iniciativa va nàixer amb l’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure i difondre la cultura cinematogràfica entre els escolars del país amb la realització de curtmetratges on mostren les seues inquietuds i tracten temes com la companyonia o la solidaritat o qualsevol qüestió d’actualitat.

Podran participar en aquest certamen escolars de 5º i 6º de Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, matriculats en centres educatius públics, concertats i privats, a més dels Centres Municipals Socioeducativos de tot el territori nacional.

La temàtica destacarà valors com la companyonia, la solidaritat, l’amistat o el treball en equip. Preferiblement es tractaran temes socials, i la durada dels curtmetratges no excedirà els 12 minuts. El termini de presentació finalitza el 23 de març de 2019.

Els treballs presentats optaran als vuit premis que marquen les bases. En la categoria Provincial es lliurarà el premi al Millor Curtmetratge Provincial, dotat amb 500€; i els premis per al Millor Actor, Millor Actriu, Millor Guió, Millor Actor Secundari i Millor Actriu Secundària.

En la categoria Nacional es lliuraren el premi al Millor Curtmetratge Nacional, dotat amb 500€ i el premi Fundació Seur dotat de material tecnològic educatiu per valor de 500€; en aquest últim premi es valoraran els treballs que reflectisquen la recollida de taps de plàstic per a ajudar a xiquets amb problemes de salut, emmarcada en el projecte ‘Taps per a una nova vida’ ®

El Festival de curtmetratges juvenils ‘Educacción’ compta amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, la Fundació Seur i altres empreses col·laboradores.