La presentació oficial de la XXIV edició del Festival Medieval d’Elx, organitzat per l’Ajuntament d’Elx, que se celebrarà del 26 d’octubre al 3 de novembre que ha comptat amb la presència de Marga Antón, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Elx i Paco Alberola, director del certamen. Durant la presentació Marga Antón ha començat expressant que “en Cultura ens sentim molt orgullosos d’aquest festival, ja que és el més rellevant del país dins de la temàtica medieval, per la seua estreta relació amb el Misteri”. D’altra banda, ha destacat que “el mercat serà la bestreta del festival, iniciant-se el dia 24 amb més de 150 llocs i múltiples animacions teatrals”. De la mateixa forma, ha assenyalat la importància de rebre a grans noms com el de Pepe Viyuela amb l’obra ‘La Gràcia de la Paraula’.
Per part seua, en relació a la programació, Paco Alberola ha declarat que “és un programa coherent amb una narrativa molt definida, basada en presentació, desenvolupament i desenllaç”. A més, ha destacat “és per a mi un honor representar a un festival en el qual hem treballat molt per a aconseguir la excelecnia, des del disseny, passant per la programació i arribant a la celebració”.
A nivell teatral ha posat l’accent en l’estrena nacional del ‘Llibre de Bon Amor’ interpretat per la companyia Teatre Guirigai. Igual que l’actuació ‘Deu Sonets’ de la mà del grup Una altra Dansa de Asun Noales, una intervenció ballada amb música en directe entorn dels sonets de Garcilaso de la Vega. I també ha assenyalat com a novetat la ‘Ruta dels Escuts d’Armes de Famílies d’Elx’, una ruta teatral pels emblemes arquitectònics més rellevants de la ciutat. Totes aquestes propostes de la programació són estrenes nacionals que es presentaran durant els dies del certamen.
Així mateix, el director ha posat en valor la interpretació de ‘Prodigi. Miracle. Misteri’, una producció pròpia d’aquesta edició. En paraules de Paco Alberola “el festival naix i ve del Misteri, però al no ser representat enguany, pretenem recordar la seua importància a través d’aquesta obra basada en un text del segle XVIII”.
Posteriorment, ha explicat la nova ‘Trobada café’ que tindrà lloc tots els dies del festival, amb l’objectiu de crear un punt de trobada i opinió entre els intèrprets i el públic. A més, ha desenvolupat en què consistiran les màster class d’esgrima artística, poesia i vers clàssic; i els tallers creatius.
Finalment, tant Marga Antón com Paco Alberola han convidat a la ciutadania il·licitana a formar part d’aquest esdeveniment cultural que busca rememorar l’art medieval a través d’una perspectiva més contemporània.