El Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant (FITCA) donarà principi en la seua sisena edició el dimarts 13 de setembre amb l’obra de La Celestina a les 20.30 hores en el Teatre Principal.
Fins al 24 de setembre, el Festival organitzat per l’Ajuntament i la Diputació d’Alacant en col·laboració amb Aguas de Alicante i el Teatre Principal, presenta set produccions teatrals de gran qualitat de companyies nacionals de reconegut prestigi.
El regidor de Cultura, Antonio Manresa ha volgut animar «a tots els alacantins i visitants al fet que acudisquen a gaudir de les diferents propostes d’una edició, en la qual els espectacles són d’un més que contrastat nivell». «És el moment que els alacantins donen suport al teatre, després de dos anys especialment complicats», ha afegit.
La directora del Festival, María Dolores Padilla ha manifestat “que la programació d’aquesta edició pretén conjuminar muntatges teatrals sobre Teatre Clàssic que miren a tots els públics amb propostes de gran format, teatre de cambra, narració oral i xarrades. Un projecte il·lusionant que any rere any creix en diversitat i qualitat”.
En la present edició del FITCA, el públic podrà gaudir d’una avantguardista versió de la immortal Celestina, la màgia de Rafael Álvarez El Bruixot, el delirant humor de Pablo Carbonell, sense oblidar muntatges de la talla de Milers Gloriosus, amb Carlos Sobera i Elisa Matilla, o Safo, un poema escènic, musical i visual.
També té el seu espai el transgressor amb Fuenteovejuna 2040, versió lliure de creació col·lectiva a partir del text FO! de Juan Mayorga del clàssic de Lope de Vega per l’Aula de Teatre de la UA i teatre per a públic familiar amb El viatge de Isabela, una obra de titelles i actors amb música en directe, creada per l’emblemàtica companyia La Tartana a partir de la novel·la “La española inglesa” del genial Cervantes.
Acompanyant a la programació escènica, i en diferents equipaments culturals de ciutat, el Festival presenta una varietat d’activitats complementàries, com a conferències, xarrades amb professionals i propostes de narració oral per a tots els públics. Totes aquestes activitats són gratuïtes i amb entrada limitada a l’aforament de l’espai.
Una vegada més, aquesta proposta és fruit de la planificació conjunta i l’estreta col·laboració entre les institucions, que permet situar a Alacant en el context d’altres propostes sectorials de qualitat, superant l’àmbit municipal, com els Festivals de Mèrida, Almagro, Alcalá de Henares, Càceres…
Les entrades per a aquesta sisena edició del FITCA poden adquirir-se en les taquilles i en la web del Teatre Principal.
Comentarios