Més de set mil persones han visitat ja l’exposició ‘Sorolla i la pintura valenciana del seu temps. Diàlegs i contractes’ que s’exhibeix en el MUBAG des del passat 9 de gener. Les xifres han superat totes les expectatives i consoliden al museu alacantí com un referent a nivell nacional de la pintura del segle XIX.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha celebrat la gran acceptació de la mostra. Segons la responsable provincial, “és una gran satisfacció que, en només quatre setmanes, més de set mil visitants hagen recorregut aquesta brillant exposició amb la qual es va iniciar l’Any Sorolla en la Comunitat Valenciana i el perfil, molt ampli, inclou des d’un públic familiar fins a amants de l’art procedents de nombroses comunitats autònomes”.
La titular de Cultura ha ressaltat, a més, “el gran èxit de les visites guiades gratuïtes organitzades els caps de setmana que, després de l’elevada demanda que han tingut, es mantindran fins al mes de juny per a atendre totes les sol·licituds”. Julia Parra ha convidat a conéixer les propostes del MUBAG que inclouen tant l’exposició dedicada a Sorolla com les mostres ‘El segle XIX. La col·lecció a la llum’ i ‘L’Art com a Inspiració. La Col·lecció de Sara Navarro’, totes elles de gran interés i singularitat.
Una vintena de museus i col·leccionistes participen en ‘Sorolla i la pintura valenciana del seu temps’ que ofereix una nova selecció de peces d’un dels períodes més rellevants de l’Escola Valenciana d’entre finals del segle XIX i principis del XX. La mostra, comissariada per Francisco Javier Pérez Rojas, inclou 115 de les obres més representatives de Sorolla i altres autors com Antonio Muñoz Degrain, Ignacio Pinazo, Joaquim Agrassot, Emilio Sala i Emilio Varela, entre altres.
Fins al pròxim 25 de juny es podrà visitar en l’espai recentment restaurat de la segona planta del Palau Gravina aquesta exposició que commemora el centenari de la mort de l’insigne pintor valencià. El MUBAG ha organitzat, a més, un extens programa de visites per a grups i passes guiats de cap de setmana que posa a la disposició dels visitants perquè puguen aprofundir tant en la temàtica com en la tècnica d’aquests artistes.
El discurs expositiu es divideix en quatre seccions titulades “El renàixer de l’escola valenciana. València-Roma”, “Expressions de la vida tradicional i rural”, “El caleidoscopio humà del retrat” i “Agrest, rural i urbà”.  Una de les peces destacades del pintor protagonista és “Festa valenciana”, que per primera vegada es pot contemplar a Alacant.
Les pintures procedeixen del Museu de Belles arts de València, principal col·laborador amb la cessió de 53 obres. Participa, a més, el propi MUBAG, la galeria Artur Ramón Art, Casa Museu Pinazo, Fabiana Mourelle, Fundació Bancaixa, Grup Jorge, Museu Casa Ibáñez, Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles i les col·leccions Dusmet, Joan Gavara, Luis Trigo, Pedrera Martínez i Pérez Torreblanca, entre altres.