Santa Pola rep un any més el festival Foc, Festa i Fira, que en aquesta edició de 2019 se celebrarà els dies 5, 6 i 7 d’abril en la Glorieta, al costat del Castell Fortalesa de la vila marinera. Organitzat per les regidories de Cultura, Comerç i Turisme, compta amb activitats per a tots els públics i totalment gratuïtes.

Durant els tres dies tindrà lloc una fira hostalera en la qual participen diferents negocis de Santa Pola, a més, també hi haurà un Mercat Artesanal i un Ecològic, juntament amb una Fira Animalista. I, per als més xicotets, estaran presents tots els dies la ludoteca i els inflables, tots dos totalment gratuïts, situats al costat dels voltants del Castell.

Música, espectacles i activitats

Foc, Festa i Fira ofereix durant els tres dies una àmplia varietat d’esdeveniments per a tots els públics.

La música serà una de les protagonistes d’aquesta finalitat de setmana, tindrem els concerts de Tardor, Frida i Funkiwis, però també estaran els grups locals Laure i Neko, Chaman. No Name i Pura Sang. I, per als més xicotets, Gatetemon Band farà un concert de rock infantil.

Els espectacles començaran el mateix divendres de la mà de la Colla de Dimonis, el dissabte serà la Muixeranga d’Alacant i el passacarrers-concert de la Colla el Freu. A la vesprada, la desfilada de moda del comerç local i el diumenge es podrà gaudir de l’actuació “Expressió” a càrrec de Fem Dansa Santa Pola.

A més, també hi haurà diferents activitats com ho són xarrades sobre economies alternatives i economies feministes; tallers de música ecològica i de reciclatge; un monòleg, a càrrec d’Eva Cabezas, dit “Comèdia de Metabolisme lent”; i la inauguració, al Pati d’Armes del Castell, de l’exposició “Buscant refugi per als meus fills”.

II Carrera més animal

El diumenge 7, a les 10.00 hores, donarà començament la segona Carrera més animal, on tot el recaptat es destinarà a les activitats i campanyes que desenvolupa la Protectora d’Animals de Santa Pola: esterilització de gats de carrer, control i gestió de colònies felines, campanyes de conscienciació ciutadana, alimentació, transport, etc. El donatiu mínim serà de 10€ per adult i 3€ per menor (a partir dels 16 anys).

La programació completa del festival està disponible en: http://www.turismosantapola.es/sp/web_php/index.php?contenido=esdev&idEsdev=660