El Grup Fotogràfic de Petrer (GFP) ha presentat aquest matí les pròximes activitats que ha programat per a aquest aquest mes de febrer. Es tracta d’un taller pràctic titulat “Creació de fotolibros” i el projecte fotogràfic col·lectiu que els seus socis van realitzar en 2022. Així ho han donat a conéixer Pascual Maestre Martínez i Vicent Olmos, president i vicepresident del Grup Fotogràfic de Petrer.
Sobre el taller, Pascual Maestre ha explicat que és una proposta de la Regidoria de Cultura i que serà impartit per Alfonso Almendros (www.alfonsoalmendros.com), fotògraf de Petrer i que col·labora amb el GFP des de fa diversos anys. El taller es realitzarà aquest dissabte 11 de febrer, de 9 a 13 h. en la seu del GFP, sent l’accés totalment lliure i gratuït fins a completar l’aforament de la sala. El fotolibro és un dels formats més especials utilitzat per multitud d’artistes al llarg de la història de l’art. Durant el taller, cadascun dels assistents crearà un fotolibro a través de l’ús de diverses eines (pintura, fotografia, collage…) que millor s’adapten als seus desitjos i motivacions. Per a això, cada participant vindrà amb una sèrie de fotografies impreses en diferents grandàries (entre 15 i 50 imatges) i un quadern, perquè durant el taller juguem, en col·laboració amb la resta d’assistents i el docent Alfonso Almendros, en la creació d’un objecte únic. Igualment, per a la realització del fotolibro, els assistents estan convidats a portar quants materials els resulten oportuns, com puguen ser revistes o llibres que vulguen ser retallats i/o utilitzats com a suports, cartolines de colors, retoladors o colors, tisores, o materials de manualitats. En aquests moments hi ha prop de 20 persones que han manifestat el seu interés a realitzar-lo, per la qual cosa creiem que l’èxit està assegurat, ja que es tracta d’una estupenda ocasió per a aprendre a realitzar fotolibros.
Per part seua, Vicent Olmos ha donat compte del projecte col·lectiu, que porta el títol “Abans & Llaura”, havent sigut desenvolupat i tutoritzat per Charly Rebel i el mateix Alfonso Almendros, professors de fotografia en el GFP. El projecte recull els treballs que els socis han elaborat durant 2022 en el taller de processos antics amb Charly Rebel, amb el revelat de cianotipias, i en el laboratori de creativitat i investigació fotogràfica amb Alfonso Almendros, realitzant imatges d’un tall més contemporani. Amb tot el material aconseguit, el projecte es pot visibilitzar en quatre formats, i que, igual que ocorreguera amb els projectes de 2020 i 2021, és possible passar de l’un a l’altre mitjançant codis QR i enllaços web, per a arribar al major públic possible. Aquests quatre formats són:
– Un llibre de grandària A5, amb gran part de l’obra realitzada en el laboratori de creativitat i el taller de cianotipias.
– Una exposició fotogràfica virtual, per a visionar a través de qualsevol ordinador, telèfon intel·ligent o tauleta, a la qual s’accedeix des de la plataforma peopleartfactory, mitjançant l’enllaç: paf.re/g/mcaxb2qmjjn1fztk58w4
– Una lona de 24 m² col·locada en la façana de la seu del GFP, que capta la nostra atenció immediatament des del carrer i que mostra una imatge de cadascun dels participants del laboratori de creativitat.
– Una exposició fotogràfica física a la sala Juan Miguel Martínez Lorenzo, en la qual es veuran diferents treballs mitjançant la tècnica artesanal de la cianotipia.
El projecte s’inaugurarà el divendres 17 de febrer a les 19.00 h. en la seu del GFP, i podrà visitar-se els dissabtes de 18.30 a 20.30 h. i els diumenges d’11.00 a 13.00 h., fins al diumenge 12 de març. El GFP vol agrair la labor exercida dels dos professors que han guiat les sessions formatives, així com la il·lusió i el treball dels socis participants.
Des del GFP es continua realitzant més activitats després de la conferència al gener sobre Robert Capa, mantenint les ganes de divertir-se i continuar aprenent d’aquesta passió que uneix als nostres socis, la fotografia. Des d’aquestes línies convidem a tots els aficionats a la fotografia a contemplar el nostre projecte col·lectiu, esperant que siga del seu grat.
Comentarios