La nova Guia Didàctica del MARQ proposa interessants novetats per al curs 2020-21, entre les quals destaquen els tallers via streaming, en una clara aposta per les noves tecnologies. La sala d’actes del MARQ acollirà aquesta vesprada la presentació d’aquesta proposta que, com cada any, elabora la Unitat de Didàctica, Accessibilitat, Responsabilitat Social i Club Llumiq de la Fundació MARQ.
Els tallers online es complementaran amb introduccions sobre les sales permanents del museu i els alumnes podran disposar prèviament del material necessari a través d’un link que es facilitarà als professors. A més, tant les activitats d’Educació Infantil com les de Primària i Secundària han sigut actualitzades per a poder-les oferir a través de la ‘Aula Virtual Online amb el MARQ’, des del portal corporatiu www.marqalicante.com. En Infantil s’abordarà l’època ibera, la cultura romana i l’edat mitjana; i en Primària i Secundària la Prehistòria, els Ibers, la cultura romana, l’Edat mitjana i l’Edat Moderna. En el que a mostres temporals es refereix, ‘Els Guerrers de Terracota de Xi’an’ ocuparan els continguts didàctics des d’abril fins a octubre de 2021, coincidint amb la permanència de l’exposició en el MARQ.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha valorat “la qualitat i varietat dels continguts educatius fets a la mesura de cada edat, des de Primària fins a Secundària, i l’adaptació perquè cada vegada s’integren més els recursos digitals que són, sens dubte, una gran eina en el procés formatiu”.
L’Aula Online connectara a professors i alumnes amb els continguts del museu, jaciments i monuments, amb diferents recursos educatius, propostes d’activitats, jocs, contes, audiovisuals, tallers… sense oblidar les guies didàctiques en Lectura Fàcil i Pictogrames. Una altra de les novetats són les Guies Didàctiques Interactives per als estudiants de Secundària online que, a través de qualsevol dispositiu, podran trobar fotografies en alta qualitat, vídeos de sala, recorreguts virtuals, webinars impartits pel personal de la Unitat i del museu, fulles d’activitats en format pdf, vídeos de tallers didàctics, etc.
Quant als cursos de Formació del Professorat destaquen les segones jornades sobre el Paisatge Cultural del Camp i l’Horta d’Alacant, dirigides per l’arqueòleg del MARQ José Luis Menéndez.
Al costat d’aquest complet programa d’activitats amb la comunitat educativa, la Fundació MARQ continuarà en aquest nou curs amb els projectes socials i d’accessibilitat “MARQ+65” i “MARQ: Museu i Memòria contra l’Alzheimer” que també podran realitzar-se online, per a continuar compartint experiències, coneixements i idees amb els nostres majors.
Comentarios