“El llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els Guerrers de Xi’an” ha aconseguit xifres històriques per al Museu Arqueològic d’Alacant en superar la barrera dels 50.000 visitants en els seus dos primers mesos d’exhibició.
El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha fet públic aquest balanç i ha manifestat que “per a aquesta institució és una gran satisfacció comprovar aquestes més de mil entrades diàries, dades que són extraordinaris com tot el que envolta aquesta exposició, única en el món i una de les més visitades d’Espanya”.
A més, Mazón ha aprofitat per a recordar que, en els pròxims dies, quedarà instal·larà en la zona del Passeig de l’Esplanada d’Alacant l’escultura gegant d’un guerrer de Xi’an que ha elaborat l’artista alacantí José Manuel García, ‘Patxi’. La peça d’onze metres d’altura serà una important promoció per a aquesta mostra que romandrà en el MARQ durant deu mesos, a l’ésser aquest el termini de temps màxim permés per les autoritats del govern xinés perquè les peces romanguen fora del seu país. El conjunt dels Guerrers de Xi’*an està declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat des de 1987 i la seua estada en el museu arqueològic alacantí és fruit d’anys de gestions i treball.
‘Els Guerrers de Xi’an’ inclou una selecció de 120 peces originals procedents de nou museus i institucions de la Xina i, com ha destacat el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, “ofereix un original i elaborat disseny expositiu amb materials didàctics i accessibles per a tots els públics, així com recursos sensorials que han permés crear un ambient immersiu a través de diferents olors”.
D’altra banda, la botiga en línia del MARQ ja té a la disposició del públic no sols originals objectes vinculats amb l’exposició ‘Els Guerrers de Xi’an’, sinó una extensa i completa relació amb els catàlegs editats en algunes de les mostres més significatives que han passat pel museu al llarg de la seua història.