El Museu Arqueològic d’Alacant ha organitzat aquest cap de setmana diverses activitats per a commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre. El MARQ se suma així als actes programats amb l’objectiu visibilitzar i promoure els drets i el benestar de persones amb diferents capacitats, en tots els àmbits de la societat, així com conscienciar sobre la seua situació en tots els aspectes de la vida.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “aquest programa forma part de la gran faena que desenvolupa el museu per a aconseguir acostar la cultura a tots els públics amb criteris d’accessibilitat i integració, labor que ha sigut reconeguda amb el Premi Turisme Comunitat Valenciana concedit l’any passat al MARQ en la modalitat de turisme inclusiu”.
La Unitat de Didàctica Accessibilitat i Responsabilitat Social de la Fundació CV MARQ ofereix les adaptacions necessàries per a gaudir del patrimoni arqueològic tant del museu, com dels jaciments i monuments, participant en els programes didàctics. Aquests dies, el museu serà un espai més inclusiu i accessible, si cap, amb l’organització d’activitats en col·laboració amb organitzacions socials de la província d’Alacant com l’Associació Alacantina Síndrome de Down, l’Associació Asperger Alacant (ASPALI), l’Associació d’Oci Ocupacional per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (AODI) i APSA.
El calendari inclou tallers didàctics en els quals els assistents reproduiran ventalls i coneixeran a fons la història i curiositats d’aquests; jocs de cerca de pistes amb els quals revelar enigmes o resoldre endevinalles; contacontes i visites animades a les sales permanents del museu. Amb un aforament limitat a 20 persones, les activitats estan dirigides a famílies amb públic infantil de 3 a 7 anys que, en alguns casos, hauran d’anar acompanyats per un adult. Totes les propostes seran gratuïtes i algunes es realitzaran en llengua de signes. Per a participar en les mateixes serà necessari preinscriure’s prèviament en les taquilles del museu fins a mitja hora ens del seu inici o bé fins a completar aforament.