Com cada any, el MARQ celebrarà el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, i el 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat, amb sengles jornades de portes obertes, en el seu horari habitual d’obertura al públic en festius, per a visitar de manera gratuïta l’exposició ‘El llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els guerrers de Xi’an’’.

El Museu Arqueològic d’Alacant ha programat aquestes propostes, de 10.00 a 14.00 hores, per a oferir l’oportunitat a tots els públics de visitar aquesta mostra internacional, única a Espanya, que fins el mes de setembre passat ha batut tots els rècords de visites amb el registre de més de 162.000 persones. Com en altres ocasions, les jornades s’estenen als jaciments arqueològics de Lucentum a Alacant i La Illeta dels Banyets al Campello, així com a la Torre d’Almudaina al Comtat.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha assenyalat que amb aquesta mena d’iniciatives “volem incentivar les visites al museu i oferir l’oportunitat de visitar una exposició que ha ratificat al MARQ no sols com una de les principals apostes culturals d’Alacant sinó de tot el país”. A més, Navarro ha afegit que, d’aquesta manera, “mantenim ferma el compromís de la institució per a acostar la cultura a tots els ciutadans i per a afermar-la com a producte turístic a l’oferta de la Costa Blanca”.

L’exèrcit de terracota de Xi’an, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, és un dels descobriments arqueològics més enlluernadors del segle XX. Creats fa més de 2000 anys per ordre del primer emperador de la Xina, Qin Shihuang, mantenen un interés i atractiu de repercussió internacional vigent fins als nostres dies. Reconeguda com la huitena meravella del món, la mostra pot visitar-se en el MARQ fins al 28 de gener de 2024.