El Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ) ha reiniciat la tercera edició del programa ‘Marq + 65’, en col·laboració amb l’associació cultural Asaute, que es desenvoluparà a través de canals virtuals a partir del 15 de maig fins al 5 de juny.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “hem volgut apostar per la continuïtat d’aquest programa, dirigit a persones majors de 65 anys, emprant nous recursos online per a poder fer-ho realitat davant la impossibilitat de seguir les trobades presencials per les circumstàncies actuals de confinament. El resultat és, sens dubte, una proposta actualitzada i molt dinàmica i interactiva que esperem que tinga una bona acceptació”.
Aquesta iniciativa és fruit de l’acord entre la Fundació MARQ i Asaute signat fa tres anys i que ha permés posar en marxa projectes nous, com el curs “MARQ +65” que desenvolupa eines formatives que permeten als majors conéixer el patrimoni més pròxim.
Des del MARQ s’han buscat nous canals per a continuar col·laborant per a fer als majors partícips de l’activitat cultural online a través d’un complet programa de classes virtuals que tindran lloc els divendres a partir de demà, 15 de maig. Seran impartides per l’equip de la Unitat de Didàctica i Accessibilitat de la Fundació MARQ que recorrerà diferents temàtiques com l’Edat mitjana, els Ibers i anècdotes i curiositats sobre pandèmies i quarantenes al llarg de la història.“MARQ +65” consisteix a oferir sessions formatives sobre el contingut del museu des de la Prehistòria fins a l’Edat Moderna i Contemporània, i els seus jaciments. El programa està dirigit a alumnes d’Aules de la Tercera Edat, que en el curs 2919-2020 han visitat les sales permanents, l’exposició temporal de “Ídols. Mirades Mil·lenàries” i han assistit a xarrades sobre cultures presents en la Península Ibèrica, tallers o pràctiques. La programació no s’ha pogut completar per la crisi sanitària del Covid-19. Les sessions dels divendres, que han comptat amb 25 inscrits, van ser suspeses el 12 de març amb el tancament del museu, però es reprendran aquesta setmana de manera virtual.
Aquesta formació es complementarà l’any que ve, quan els participants prendran part activa en el Programa de la Unitat Didàctica amb els Centres Escolars, convertint als majors en la veu del MARQ a les escoles. La diputada de Cultura ha assenyalat que “aquest és un projecte intergeneracional molt interessant en el qual els més majors i els més joves intercanvien experiències, prenent al MARQ com a espai de trobada i diàleg comú”.
Comentarios