Gordillo, en un col·leccionista que ho ordena o acumula tot per caixes. Guarda tant objectes banals de la cultura popular com a imatges de la premsa fent una àmplia radiografia de la realitat. També acudits i imatges mèdiques per la professió del seu pare. De tot açò es decanten imatges de caràcter psicodèlic a voltes properes al pop. És a partir dels anys 80 quan aconsegueix la seua maduresa creativa amb un estil artístic inconfusible que ho ha mantingut allunyat de grups i tendències en una espècie de automarginación, consolidant la seua imatge personal.

Els diumenges a les 12 en el MACA és una festa d’introducció a les arts en la qual l’equip de guies organitza visites divulgatives de l’obra de, per exemple, les exposicions temporals. És una fórmula molt interessant que ens permet acostar-nos en una hora a les propostes exposades.

L’exposició FOTOALIMENTACIÓN, comisariada pel propi Luis Gordillo i Rosa María Castells del MACA, és retroalimentació i presenta al Gordillo més proper a la fotografia creant nous espais en els quals la pintura i la fotografia dialoguen i interactuen entre si; articulant noves maneres per a l’expansió de la fotografia en l’obra.

Luis Gordillo és un artista, en les seues paraules, que no para de jugar i experimentar amb el seu art: la construcció, reconstrucció i destrucció de la imatge. També amb els materials, els objectes, seriant, repetint, desdoblegant quasi obsessivament, segons es puga apreciar en la mostra instal·lada. Treballant amb el negatiu i el positiu de la imatge, superposats o a voltes lleugerament desplaçats, i també descompostos en els quatre colors de la cuatricromía. On els díptics es diuen dúplex.

FOTOALIMENTACIÓN mostra dues etapes amb clares diferències: una primera amb el treball fotogràfic dels 70, quasi íntegrament en blanc i negre i una altra posterior on ja apareix el color i la utilització de la nova tecnologia digital que li obri a Gordillo un camp quasi infinit a l’experimentació.

És molt recomanable conèixer a Luis Gordillo, ara que tardorea a Alacant, un autor que li interessa més la construcció de l’obra, els processos, que la pròpia obra final en si.