Juan de Dios Navarro subratlla la importància de la inversió, que ascendeix a 160.000 euros, i els beneficis que suposa tant per al públic com per a les peces d’art

El Museu de Belles arts Gravina ha començat les actuacions per a adequar i actualitzar la il·luminació general de les seues sales. Les obres es prolongaran durant tres mesos en què el museu continuarà obert, exceptuant l’exposició permanent, que tancarà les seues portes els mesos d’octubre i novembre.

Tal com ha explicat el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, el projecte se centra en la substitució de la il·luminació fluorescent per perfils encastats de leds amb peces més xicotetes i de menor impacte visual, amb la finalitat de no intervindre estèticament amb l’entorn del Palau Gravina. L’actuació s’estendrà també a les zones de treball i oficines per a dotar-les de la il·luminació més adequada i amb millor nivell de rendiment energètic i ergonòmic.

Navarro ha destacat la importància d’aquesta inversió, que ascendeix als 160.000 euros, així com dels beneficis que comporta, ja que “és una acció de renovació perfectament planificada, tant per l’equip tècnic del MUBAG com pel departament d’Arquitectura, que millorarà la visualització de les obres i optimitzarà el cost energètic”.

Els treballs, que van començar l’11 de setembre, està previst que concloguen al desembre i es duran a terme per fases diferenciades, actuant en cada planta de manera independent per a mantindre el museu obert al públic. No obstant això, l’exposició permanent dedicada a l’art del segle XIX es tancarà temporalment durant els mesos d’octubre i novembre per a protegir les obres que, per la seua grandària, no poden ser traslladades a dependències auxiliars. El cicle d’inauguracions del MUBAG continuarà amb la seua programació.