El Museu Paleontològic d’Elx (MUPE) està realitzant durant aquest estiu treballs d’inventariat i catalogació de la col·lecció de dents de tauró que alberga el museu. Aquestes peces, procedents en la seua majoria del terme municipal d’Elx i voltants, estan sent inventariades gràcies a una nova subvenció nominativa de la Diputació d’Alacant per a l’exercici 2023. Entre els exemplars catalogats destaquen restes pertanyents a Megalodon, el major tauró que ha existit en la història de la Terra i les restes de la qual s’han trobat en diferents jaciments del terme municipal.
La realització de l’inventari, al costat de les revisions periòdiques de les col·leccions, són tasques fonamentals en el museu i permeten una adequada gestió i conservació dels seus fons.
El MUPE alberga en els seus fons tres tipus de col·leccions en funció de la seua naturalesa. Així, es poden distingir la paleontològica, que inclou els fòssils; la de mineralogia, que alberga les mostres de minerals; i la col·lecció malacològica, que conté les petxines actuals. Aquestes col·leccions representen un pilar fonamental sobre el qual se sustenta el museu il·licità. Però lluny de ser col·leccions estàtiques, a partir d’elles es plantegen projectes d’investigació, conservació i divulgació, sent una part molt viva de la institució i reflex del ric patrimoni natural i cultural de la província a conservar.
Aquest nou suport se suma al d’anys anteriors on la col·laboració de la Diputació d’Alacant amb el MUPE afavoreix el dia a dia d’un museu únic a la província d’Alacant.