El Museu Paleontològic d’Elx ha participat de manera online en les XXVI Jornades de Patrimoni Cultural de la Regió de Múrcia, recentment celebrades, per a presentar els resultats del primer camp de formació realitzat en el jaciment de Cova Victoria a Cartagena. Es tracta d’un jaciment reconegut com a Lloc d’Interés Geoló¬*gico de Rellevància Internacional (Projecte Global Geosites) i incoat com a Bé d’Interés Cultural.

Després de diversos anys sense intervencions, a l’estiu de 2019 la Fundació Cidaris va desenvolupar un camp de treball per a la formació, conservació i excavació del jaciment paleontològic. L’execució de les diferents activitats planificades ha permés la formació d’estudiants de Geologia i Biologia en l’àmbit del patrimoni paleontològic. A més, s’ha millorat en la conservació de diferents punts del jaciment i en el desenvolupament de l’inventari de les col·leccions de Cova Victoria depositades en el Museu Arqueològic Municipal de Cartagena. També ha afavorit l’inici de la interpretació del patrimoni en la cova a partir d’activitats de divulgació especialitzades, la documentació del potencial dels enclavaments de l’entorn per a ordenar una futura posada en valor, així com la valoració i diagnòstic de la gestió del patrimoni associat al Bé d’Interés Cultural.

Amb tot, el MUPE es posiciona una vegada més en la investigació patrimonial que ha permés tindre per primera vegada publicada la valoració de l’interés científic de la cova, presentada en el Simposi Internacional ICOMOS celebrat a Madrid al novembre de 2019. Aquest camp de treball va ser realitzat gràcies a una subvenció per a la investigació i intervenció del patrimoni arqueològic i paleontològic de la Regió de Múrcia. Així mateix, va comptar amb el cofinançament de l’Ajuntament de Cartagena i de la Fundació Cidaris, entitat sol·licitant.