Un projecte educatiu conjunt entre el Museu Paleontològic d’Elx, el CEIP Candalix, l’IES La Torreta i el CEFIRE posa en relleu el paper de les dones en la geologia, obrint al seu torn el centre com a recurs educatiu. Encara que el projecte va començar a definir-se al començament d’any, la primera activitat va tindre lloc l’11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. Com a resultat final, el dilluns 11 de març es realitzarà una visita guiada en la qual el MUPE serà l’escenari de tres il·lustres geòlogues del segle XVI i XIX. Una iniciativa amb la qual sumar-se a la celebració del 8 de març donant visibilitat al treball de les dones en la ciència.
Així, Martine de Bertereau (1580-1645, França), Mary Anning (1799-1847, Gran Bretanya) i IngeLehman (1888-1993, Dinamarca) cobraran vida gràcies al CEIP Candalix, l’IES La Torreta i el CEFIRE d’Elx, en el qual participaran alumnes i alumnes de 1r de Secundària i 3r de Primària. La vida de les tres geòlogues i els seus descobriments serviran per a treballar aspectes relacionats amb les Ciències de la Terra, promovent vocacions científiques entre escolars. A més, s’impulsarà la igualtat de gènere i es potenciarà el plurilingüisme, ja que les visites es realitzaran en valencià i anglés.
L’alumnat de Secundària elaborarà guions per a ser representats per dues mares i una professora, caracteritzant-se com les geòlogues. Un important treball per als centres, que treballaran conjuntament, dissenyant també panells sobre la història de les científiques. Amb això relacionaran assignatures, apostant per un projecte col·laboratiu, en el qual l’alumnat planificarà l’activitat, sent els majors responsables dels companys i companyes més joves.
Amb aquesta nova proposta, el MUPE es posa al servei de la comunitat escolar com a recurs educatiu, on és possible aprendre i gaudir de la ciència.