La mostra ‘Ítaca’ reuneix una sèrie de pintures, escultures, ceràmica i fotografies en les quals els creadors exhibeixen les seues diferents respostes davant el llegat cultural dels mites clàssics
La sala d’exposicions temporals del Museu Arqueològic d’Elda acull la mostra ‘Ítaca’, en la qual un nodrit grup d’artistes plàstics que despleguen la resposta del creador contemporani davant el llegat cultural dels mites clàssics. En total, són dotze artistes els que participen en la mostra: Anna Crescenzi, Deborah Napolità, Gaetano Paraggio, Enzo Treppicione, Vittorio Vanacore i Lucio Afeltra, d’Itàlia, i Alejandro Torres, Jesús Sevilla, Pau Pellín, Pepe Yagües, Virginia Bernal i Salvador Torres, d’Espanya.
Es tracta d’una exposició en la qual, en paraula de Rosa Vidal, regidora de Cultura, “aquests autors no analitzen la tradició i el llegat històric en termes rigorosos i estètics, sinó des de cada imaginari privat, enigmàtic i personal”.
Carlos Salas, professor de la Universitat de Múrcia i comissari de l’exposició, explica que “pintura, escultura, fotografia i ceràmica s’uneixen, amb Ítaca en l’horitzó, en la present exposició. Artistes del Mediterrani occidental, des del llevant espanyol fins a la Itàlia meridional, posen rumb a l’illa d’Ulisses, lloc somiat a l’altre extrem d’aqueixa mar mil·lenària repleta de mites, aventures, història i art. I cadascú emprén aquest viatge per la seua particular ruta: la dels retrats sense rostre de Salvador Torres, la de les ceràmiques vitalistes de Enzo Trepiccione, la dels éssers aquàtics de Virginia Bernal, la de l’abstracció matèrica de Vittorio Vanacore… I així fins a completar una dotzena de camins artístics que porten a un mateix port, aquell en el qual cadascú situa el seu Ítaca”.
Comentarios