La mostra ‘Els Coloma (1513-1637), Comtes d’Elda’, que romandrà oberta fins al mes de març, resumeix amb imatges i textos i de manera didàctica la història de la família i així com totes les fites aconseguides durant la celebració de l’efemèride
El Museu Arqueològic d’Elda acollirà l’exposició ‘Els Coloma (1513-1637), Comtes d’Elda’, una mostra que recopila totes les fites que han configurat la celebració de l’Any Coloma al llarg de 2022. L’exposició serà inaugurada demà, a les 19.00 hores, per l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro.
El regidor de Cultura, Estimat Navalón, acompanyat del president de la Fundació Paurides, Emilio Maestre, i del comissari de l’Any Coloma, José David Busquier, han donat a conéixer els detalls d’una exposició que “és un compendi de tots els documents i també de peces dels fons del propi Museu. És una exposició molt representatives a la qual, a més de tota la ciutadania, convidarem a tots els centres educatius d’Elda que comptaran amb un guia expert perquè explique als alumnes i alumnes tot el contingut de l’exposició”.
L’edil ha indicat que “l’exposició romandrà oberta fins al mes de març i la intenció és que es puga visitar al matí de dilluns a diumenge i a la vesprada de dimecres a dissabte. És una mostra molt cridanera i molt didàctica”.
Per part seua, José David Busquier ha destacat que “l’espai Coloma aglutina tot el contingut històric i gràfic d’aquesta família entre els segles XVI i XVII. Es tracta de generar un espai, en aquest cas en la planta baixa del Museu Arqueològic, on es resumirà amb imatges i text tota la història d’aquests personatges, dels quals tant hem parlat al llarg d’enguany”.
El comissari de l’Any Coloma ha aclarit que “apareixen zones de la nostra ciutat que tothom coneixerà, explicant els fets històrics que s’han desenvolupat en elles, destacant personatges de la família, com Carlos Coloma. És una exposició didàctica, però també permet generar una sèrie de curiositats per a conéixer com es va desenvolupar la vida i obra dels Coloma”.
Finalment, Emilio Maestre ha destacat “el caràcter col·laboratiu de tots els col·lectius en aquesta exposició. La Vall d’Elda i els tècnics han sabut concentrar les diferents línies d’actuació. El més atractiu d’aquesta mostra és que en ella reconec el treball que s’ha fet al llarg de tot l’any, recollint tota la informació que ha arribat al públic en totes les línies. Això ajudarà a deixar empremta de tot el que ha passat”.