El Festival de Cinema d’Alacant, que tindrà lloc entre l’11 i el 18 de maig en la capital alacantina, incorpora en aquesta 16a edició al Museu d’Aigües d’Alacant (M2A) com a subseu per a la projecció de pel·lícules dins del cicle “Cinema i medi ambient”. Donat el paper rellevant que el museu ocupa en el foment del respecte i cura de l’aigua i del medi ambient entre la població alacantina, el M2A s’incorpora a aquesta edició amb una proposta cinematogràfica per a tots els públics que aborda problemàtiques relacionades amb la naturalesa i que té com a objectiu l’educació ambiental.
Al llarg de la setmana en la qual se celebra el Festival, la ciutat acull diferents activitats relacionades amb el món del seté art. D’una banda, tenen lloc les projeccions de les pel·lícules i curtmetratges que competeixen en la Secció Oficial a concurs i, per un altre, s’organitzen propostes paral·leles sobre cinema: tallers, màster class, cicle de cinema social, cicle de cinema del Mediterrani, cicle de curtmetratges LGTB, projecció de pel·lícules convidades, etc. A més, destaquen les gales d’inauguració i clausura del certamen, en les quals s’entreguen premis honorífics a professionals del cinema.
Conscienciació mediambiental: cicle “Cinema i medi ambient”
Organitzat en col·laboració amb Aigües d’Alacant, el cicle “Cinema i medi ambient”, tindrà lloc del dilluns 13 al divendres 17 de maig a les 20.00 hores en el M2A, en la Plaça Arquitecte Miguel López, i la seua entrada serà gratuïta. “Projectarem pel·lícules de ficció i documentals que òbriguen els ulls al que està succeint en el nostre voltant respecte al medi ambient, treballs que ens fan prendre consciència de la necessitat d’actuar per a protegir el nostre planeta”, ha comentat Vicente Seva, director del Festival de Cinema d’Alacant.
‘El olivo’ de Icíar Bollaín es projectarà el dilluns; aquesta pel·lícula compte la història d’Àlma, té 20 anys i adora al seu iaio, un home que porta anys sense parlar. Quan l’ancià es nega també a menjar, la xica decideix recuperar l’arbre mil·lenari que la família va vendre contra la seua voluntat. El problema és saber en quin lloc d’Europa està l’olivera. El dimarts serà el torn de ‘Nòmades del vent’, documental que va estar nominat als Oscar. Tracta la migració dels ocells, un viatge que recorre més de 40 països. 4 anys de treball i més de 140 persones van contribuir a la creació d’un singular estudi.
El dimecres 15 de maig es podrà veure ‘Lorax’ de Chris Renaud que narra la història d’un lloc on ja no hi ha arbres ni vida vegetal, un missatge en favor de la naturalesa i la cura del medi ambient que mostra que la naturalesa és un bé irreemplaçable i que corre el risc de ser destruïa. La pel·lícula de dibuixos animats ‘Wall-E’ serà la que es projecte el dijous, film sobre el futur 2.800 on la terra ja no té vida i després de centenars d’anys el xicotet robot Wall-E descobrirà la missió de la seua vida.
L’última projecció serà el divendres 17 de maig. ‘Minúsculs. La vall de les formigues perdudes’ és una adaptació cinematogràfica de la sèrie televisiva d’animació ‘Minuscule’, una gran aventura èpica plena de sorpreses els protagonistes principals de les quals, els insectes, han d’anar superant una sèrie d’innombrables contratemps per a aconseguir l’objectiu perseguit. Els personatges animats es desemboliquen en un entorn natural real envoltats de prades, cascades i roques.
El Festival de Cinema d’Alacant compta amb el suport de l’Ajuntament d’Alacant, la Diputació Provincial d’Alacant i altres empreses i institucions col·laboradores.
Comentarios