Aquest dimarts s’ha inaugurat en el MACA l’exposició amb els treballs de la 8a edició del projecte educatiu Menuts Veïns en la qual ha participat l’IES Cap de l’Horta i amb els quals s’ha treballat entorn de la qüestió de gènere.
El museu posseeix unes àmplies col·leccions que permeten i afavoreixen fer un recorregut per l’art del segle XX atés el paper exercit per les dones ja siga com a artistes o com a muses i inspiradores. Donant l’oportunitat de reflexionar sobre com ha evolucionat la història de l’art. El regidor de Cultura, Antonio Manresa ha assenyalat que «considerem que les col·leccions tens nombroses possibilitats educatives que es podrien desenvolupar de manera transversal, des de qualsevol disciplina o assignatura: des de la plàstica, la tecnologia, les ciències socials, …, que contextualitzar el treball de les artistes en l’entorn historicoartístic del segle XX i XXI».
Des de 2020, prossegueix Manresa, «hem sumat al projecte la col·laboració d’un/a artista amb l’objectiu de conjuminar la creació artística contemporània i l’educació com a instrument d’expressió, comprensió i reflexió. Mirar les col·leccions amb l’acompanyament d’un/a artista i posar-la en contemporani aporta multiplicitat d’enfocaments, enriqueix el projecte i afavoreix una mirada crítica. Enguany ha sigut María Perceval Graells qui ens ha acompanyat».

El projecte
Des de 2016 el projecte Menuts Veïns proposa que els Centres escolars participants siguen Residents del MACA. Es tracta de treballar en cada curs escolar amb un centre educatiu de la ciutat d’Alacant, descobrint l’art del S.XX i XXI a través de les obres dels grans artistes que constitueixen les nostres col·leccions. L’objectiu és fomentar en els alumnes l’interés per la plàstica contemporània, despertar en ells la creativitat i el respecte cap a qualsevol manifestació artística, investigant, connectant amb idees, disciplines i conceptes contemporanis i explorant l’ús les diferents disciplines artístiques: la plàstica, la música, la literatura, la dansa, … En aquesta ocasió sumem la col·laboració d’una artista per a conjuminar la creació artística contemporània i l’educació, com a instrument d’expressió, comprensió i reflexió sobre els problemes o qüestions que ens inquieten.