El Museu del Consorci Provincial de Bombers reobri les seues portes aquest dimecres 10 de juny després de prop de tres mesos tancat al públic en compliment de les mesures de restricció imposades per la crisi de COVID-19. Per a aquesta nova etapa, el centre cultural ha implantat un ampli dispositiu de seguretat que inclou l’ús obligatori de màscares, el reforç dels torns de neteja i la instal·lació de senyalística, mampares de protecció i dispensadors de gel hidroalcohólico.

A més, el muBOma ha reordenat els seus espais i ha dissenyat el recorregut per les seues sales en una única direcció. També s’han col·locat cartells amb recomanacions sanitàries i es mantindrà un aforament limitat amb la finalitat de garantir la distància mínima de seguretat entre els visitants.

El diputat d’Emergències, Javier Sendra, qui ha explicat que “per a la reobertura del museu hem aplicat tots els protocols de seguretat decretats per les autoritats sanitàries amb l’objectiu de garantir la tranquil·litat i salut de visitants i treballadors”.

El centre cultural, situat a la ciutat d’Alcoi, va tancar les seues portes el passat 11 de març i ara represa bona part de la seua activitat, orientada a la difusió de la importància de la professió de bomber. No obstant això, les jornades especials i els tallers didàctics queden ajornats fins al mes de setembre.

L’horari d’obertura del muBOma serà de 10.00 a 16.00 hores de dilluns a dijous, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 18.00 hores els divendres, de 10.00 a 14.00 hores els dissabtes i d’11.00 a 14.00 hores els diumenges i festius.

muBOma

Estructurat temàticament, el muBOma guia al visitant mitjançant un discurs nou i interactiu, amb nombrosos audiovisuals, textos i panells que narren des del naixement de la indústria alcoiana i la seua evolució, fins a la seua vinculació amb l’origen i desenvolupament de la professió de bomber.

Durant el recorregut per les diferents sales, els usuaris coneixeran els diferents mètodes extintors i les seues aplicacions, assimilaran la importància del foc i de l’aigua i comprendran les necessitats del naixement i evolució dels utensilis que fan possible aquest treball. A més, podran observar les eines i els recursos tècnics i humans que han permés el desenvolupament d’aquest ofici al llarg del temps.