Kukai Dantza va aconseguir, amb aquest treball coreogràfic posicionar-se com una de les companyies amb major projecció del nostre país, alçant-se en 2017 amb el prestigiós Premi Nacional de Dansa, dotant de visibilitat aquesta disciplina escènica que fusiona la dansa contemporània amb la tradició del folklore basc. La cita és el dissabte 16 de novembre a les 19’30 h.

Oskara fa referència a un dels primers noms que va rebre Euskadi i ens presenta un treball de creació contemporània realitzat a partir de les arrels tradicionals basques. Amb estampes de gran bellesa estètica, d’il·luminació i sonoritat que aconsegueixen que l’obra cobre gran impacte i fusione els diversos aspectes en un mateix escenari.

Encara que Oskara s’alimenta d’aqueixa cultura tradicional basca, és un espectacle de caràcter universal. És una proposta emmarcada en el context de la globalització que porta al plantejament de la identitat i la relació entre la cultura tradicional i la societat contemporània. A més proposa una reflexió sobre el paper que juga la tradició pel que podria afirmar-se que és una reivindicació de la cultura.

Oskara és un projecte en el qual s’han trobat la companyia Kukai Dantza i el coreògraf de la Veronal, Marcos Morau, (Premi Nacional de Dansa 2013). De la unió d’aquests dos universos coreogràfics, d’aquestes dues mirades cap a la dansa, s’ha il·luminat aquesta creació. Han recorregut alguns dels passatges de la cultura basca i els seus mites, des del seu origen fins a l’època contemporània, realitzant un camí plàstic i emocional de símbols i iconografia, d’una força que conté en si mateixa la història de l’experiència humana.

A més del Premi Nacional de Dansa, OSKARA va aconseguir aqueix mateix any 2017, 3 premis Max: al Millor Espectacle de Dansa, al Millor Vestuari i al Millor Elenc de Dansa.

OSKARA – Kukai Kultur Elkartea i La Veronal.

Adreça: Jon Maya Sein

Idea i direcció d’escena: Marcos Morau

Dramatúrgia: Pablo Gisbert

Bailarines: Alain Maya, Eneko Gil, Ibon Huarte, Martxel Rodríguez i Urko Mitxelena.

Cantant: Erramun Martikorena.

TEATRE CHAPÍ de VILLENA

Dissabte 16 de novembre 2019. 19’30 h.

Entrades: 10, 12 i 14 €. Preus reduïts per a Menors de 30 anys, Majors de 65 anys i Estudiants de Dansa acreditats.

Més informació: www.kukai.info/es/