Dansa València ha posat en marxa el projecte Impuls a la Dansa per a acompanyar, estimular i facilitar el coneixement de la dansa des de múltiples eixos, localitzacions i dates que s’ha desenvolupat, entre altres municipis, a Villena. El programa, desenvolupat de complicitat amb el Circuit Cultural Valencià (CCV), té com a objectiu brindar oportunitats i recursos a ballarins i coreògrafs locals, així com promoure l’accés a les arts del moviment entre tots els ciutadans.
Entre les localitats i organismes adherits a la iniciativa promoguda pel festival organitzat pel Institut Valencià de Cultura es troba Villena, que ha implementat Impuls a la Dansa a través del Front d’Iniciatives Contemporànies i de la KAKV. Com a resultat, la companyia Marroch ha pogut beneficiar-se d’una estada de mediació en la qual ha treballat el projecte ‘No lloc’ juntament amb les artistes plàstiques Ana Esteban i Helena Ferrando, Las Canadienses. El projecte investiga el trànsit, els plans narratius i la mímesis espacial en el punt de partida de la creació. Planteja un pàrquing com a escenografia, com a concepte, com a excusa i el moviment com a narrador, com a condicionant, com a diferenciador.
Este diumenge 22 d’octubre, a les 12.30 hores, la ciutadania podrà conéixer en el Pàrquing de l’edifici Piràmide, al costat de la Plaça de Bous de Villena el resultat d’esta residència amb una mostra oberta al públic. Esta presentació especial oferirà a l’audiència una visió íntima del procés creatiu entre els dos col·lectius i les seues dues disciplines, permetent-los submergir-se en una activitat en constant evolució. Les opinions i reaccions dels assistents suposaran una valuosa retroalimentació per a la companyia Marroch i per a Las Canadienser així poder continuar enriquint les seues propostes.
Els tres components de la companyia, María Palazón Belda, Salvador Rocher i Melodia García, van estar durant el mes d’octubre en instal·lacions municipals de Villena, on se’ls va brindar un espai segur i estimulant per a explorar noves idees i fer evolucionar el seu treball.
Ballar és cosa de tots
El programa es completa amb la realització d’una acció de mediació lúdica amb l’audiència local el dissabte 21 a les 12.00 hores en la Plaça Santiago de Villena i també emmarcada en el FIC 23. La iniciativa porta per títol ‘M’encanta ballar, però se’m dona fatal’ i està desenvolupada pel col·lectiu Dansa’t, integrat per Marta Sofía Gallego Sampedro i Andrea Dolz Bordeus.
La línia d’investigació d’esta acció “de cridada a l’atenció sobre el projecte Impuls a la Dansa” està lligada a la reflexió sobre què és la dansa o com es vinculen amb el moviment les persones que no tenen formació en esta disciplina artística. “L’objectiu és obrir la dansa a la diversitat dels cossos i de les veus tradicionalment oblidats per esta disciplina, per a nodrir-la fent-la així més igualitària”, avancen des del col·lectiu.
Comentarios