Una programació que arranca el 4 de febrer amb el concert de Carmen Linares, guardonada amb el premi Princesa d’Astúries de les Arts 2022 que es desenvoluparà fins a començaments de juliol, i que com és habitual ve repleta de propostes escèniques de la cartellera nacional. En aquesta programació també té el seu espai l’activitat local que es concentra en el seu últim tram.
Amb Carmen Linares i el seu espectacle Cantaora: 40 anys de flamenc comença la temporada amb una llegenda del flamenc i una de les cantants de major projecció internacional.

Carmen Linares: "Cantaora: 40 años de flamenco"
Carmen Linares: «Cantaora: 40 años de flamenco

A continuació l’11 de febrer tindrem “El Llac” versió contemporània que realitza LaMov companyia de dansa del llac dels cignes, amb música de Tchaikovsky i Jorge Sarnago.
Torna el cicle “Els dijous clàssics del Chapí” que arrancarà el 16 de febrer amb una proposta molt especial: els solistes de la Deutsche Oper de Berlin, interpretant un programa de Mozart i Beethoven. A continuació, el 25 de febrer s’ha programat l’espectacle inclusiu i adaptat a la llengua de signes de caràcter familiar “Dumbo, el musical”.
Març arranca amb la funció teatral “La Infamia” basada en el llibre autobiogràfic de la periodista mexicana Lydia Cacho i que es representarà el 9 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que com sempre compta amb la col·laboració de la Seu Universitària de Villena. El dissabte 18 de març arriba “Origen” un espectacle del Mag Yunke, guanyador en tres ocasions del Premi al Millor Mag del Món; i el dijous 23 de març, de nou un dijous clàssic, amb el “Duo de viola i piano” d’Octavio de Juan i Ángela Alonso. Tanca el mes l’òpera, en concret “Turandot” de Puccini que podrem gaudir en directe amb solistes, orquestra i cors de Opera 2001. Una òpera que comptarà per a aquesta ocasió,  amb un magnífic desplegament tècnic i artístic. Estarà en el Teatre Chapí el dissabte 25 de març.

La Infamia
La Infamia

Abril comença amb teatre, “Atra Bilis” de Laila Ripoll, amb quatre protagonistes femenines, entre elles Nuria González (dissabte dia 1). Després del parèntesi de la Pasqua, el divendres 21 d’abril la dansa espanyola arriba de la mà de “Irreverente”, un espectacle de la companyia Alejandro Lara Dance Project amb una qualitat tècnica i artística exquisida. Tancarà el mes la producció teatral del Centre Dramàtic Nacional: “Els pàl·lids” escrita i dirigida per Lucía Carballal (29 d’abril).

Irreverente. Alejandra Lara Dance Project
Irreverente. Alejandra Lara Dance Project


Al maig, la formació de músics villenenses “Dixie Project” oferirà un concert amb el qual viatjarem a la música dels anys 20 del passat segle (divendres 5 de maig). El teatre torna amb “Amistat” una obra de Juan Mayorga (Premi Princesa d’Astúries de les Lletres 2022). La soprano Teresa Alberoo protagonitza el dijous clàssic de maig, amb el seu projecte “La música que va pintar Sorolla” programat per al dia 18. El ballet clàssic torna el dissabte 20 de maig amb un títol emblemàtic “Giselle”, una obra mestra absoluta de la dansa romàntica, amb el International Ballet Company

Teresa Albero. "La música que pintó Sorolla"
Teresa Albero. «La música que pintó Sorolla»


El 2 de juny el teatre torna amb la proposta de la companyia Perez&Disla: “La suerte”, una funció que ha rebut diversos premis des de la seua estrena, i ens parla sobre el procés d’adopció a càrrec d’una parella homoparental.
El tancament de la programació professional ve de la mà de Sergio de Lope Quintet, amb un concert  que explora els límits del flamenc i del jazz, en la Plaça del Teatre el divendres 7 de juliol.

Perez&Disla: “La suerte”
Perez&Disla: “La suerte”

L’activitat local i institucional que començarà amb la Gala a benefici de AMIF, amb el concert “Entreamigos” de Pepe Cabanes (27 de gener); l’II Concert de Setmana Santa organitzat per la Junta Major de Confraries de Setmana Santa de Villena (17 de febrer); Concert de l’Equador Fester 2023 (3 de març); Concert en Família i Clausura de la Setmana Cultural del Conservatori (4 i 5 d’abril); Concert Homenatge a Chapí de la Societat Musical “Ruperto Chapí” (26 de maig); Dijous clàssic en la plaça del Teatre amb una selecció d’Alumnes i Alumnes del Conservatori Municipal de Música de Villena (1 de juny); III edició dels Premis Cope (8 de juny); VEM 2023 (16 i 17 de juny); Festival de Ballet i Dansa del Conservatori Municipal de Música (21 de juny); Gala a benefici de l’Associació de Fibromiàlgia de Villena i Comarca (23 de juny) i XXIII Festival de Corals (1 de juliol).
La venda d’entrades de la nova temporada, començarà en taquilla el divendres 20 de gener de 2023 de 18’00 a 21’00 h. i a partir de les 21’00 h. es podran adquirir també a través de la web: www.teatrochapi.com