Mar Ezcurra, regidora de Cultura i Joventut, ha presentat el V Festival Flamenc Miguel Hernández que tindrà lloc en el Teatre Circ Atanasio Díe el divendres 26 de novembre i que comptarà amb l’actuació del cantaor Antonio “El Turry” i la balladora Nadia Márquez.

El cantaor Antonio “El Turry” és fill del guitarrista Ricardo de la Juana i de la balladora Rosa la Canastera. En 2010 va obtindre el Bordó Miner del Festival de les Mines de la Unió i el primer premi absolut en el prestigiós Certamen Nacional de Còrdova. Ha acompanyat a grans figures del flamenc com a Potet, Manolete, La Farruca, Antonio Canales, Luis de Luis… I collita grans èxits de públic i crítica amb el seu últim espectacle “De la Unió a Còrdova”, amb el qual va tancar el famós cicle Festival de la Guitarra de Granada en 2020.

Nadia Márquez va nàixer a Múrcia i resideix al Pilar de la Horadada. Va començar a ballar a la primerenca edat de quatre anys. Amb tan sols sis anys va guanyar el Primer Premi en el Concurs de Sevillanes, Fira de Maig a Torrevieja i per dos anys consecutius el Primer Premi a Orihuela. A l’edat de dotze anys va entrar a formar part de la Companyia de José Espadero i va obtindre el títol de professional i professora de dansa, sent la més jove a obtindre-ho en aqueix Conservatori. Representa al Festival del Cante de les Mines de la Unió en col·laboració amb l’Institut Cervantes de Madrid, en diversos països, Itàlia, Grècia, Polònia, i Egipte, va pertànyer a la Companyia de Cristóbal Reyes amb coreografia d’Antonio Canales, Merche Esmeralda i Cristóbal Reyes.

“Tornem a celebrar aquest festival amb importants artistes en el món del flamenc, sent de nou una de les activitats principals de la Tardor Hernandiana que celebrem a Orihuela en homenatge al poeta Miguel Hernández”, va recordar l’edil de Cultura, Mar Ezcurra.

La regidora va assegurar que l’objectiu de la regidoria de Cultura amb aquesta iniciativa “és convertir-la en un referent de cultura, art i patrimoni, posant en valor Orihuela i Miguel Hernández a través del flamenc”.

La V Edició del Festival de Flamenc Miguel Hernández tindrà lloc en Teatre Circ Atanasio Die el divendres 26 de novembre a les 22 hores i serà amb entrada gratuïta.