El V Gran Desembarcament Moro, que s’ha desenvolupat aquest divendres a la Platja del Postiguet, ha recreat imatges de la batalla entre pirates barbarescos i cristians a l’Alacant del segle XVI, com ha explicat la regidora de Festes, Cristina Cutanda, durant el desenvolupament de l’escenificació. «És a més, ha subratllat l’edil, una històrica manera d’acostar la festa de Moros i Cristians al centre de la ciutat i al visitant. Amb això es fomenten també aquestes celebracions en els diferents barris d’Alacant». Cutanda ha estat acompanyada per les regidores Nayma Beldjilali, Cristina García, Begoña León, i integrants de la Corporació Municipal. Juan de Dios Bermúdez, president de la Federació de Moros i Cristians d’Alacant (FMYCA) ha fet les vegades d’amfitrió.

L’Entrada de les Tropes, la Batalla, el Desembarcament, l’Ambaixada i la Capitulació s’han anat succeint en el conjunt de l’espectacle que ha finalitzat amb el tret d’un castell de focs artificials per part de Pirotècnia Germans Sirvent. El V Gran Desembarcament ha simulat la batalla que va enfrontar a pirates barbarescos i el bàndol cristià en la costa alacantina. Han sigut quasi 400 figurants els qui l’han recreada. D’aquests, 280 a la platja distribuïts en els campaments moro i cristià, ocupant cinc haimes; altres 50, en els huit faluchos amb els quals el bàndol de la Mitja Lluna ha arribat a la platja. El tret l’han protagonitzat al voltant de cinquanta arcabuceros de Villafranqueza-El Palamó, El Rebolledo i Altell. Quatre genets, dos per cadascun dels bàndols, s’han batut a cavall. Al costat d’ells, huit recreacionistes i un narrador.

Els Ambaixadors del Rebolledo han exercit aqueixa mateixa comesa. Han sigut, al temps, els qui han protagonitzat les Capitulacions. Els Capitans Cristians, els dels tres barris de la Federació. S’ha comptat, també, amb la presència de la Banderera Major de la FMYCA, Sonia Gómez Rodríguez, i les d’Altell i Rebolledo.

Les més de 20.000 persones que s’han congregat a la platja del Postiguet també s’han pogut acostar al soc àrab instal·lat en el Passeig de Gómiz, fins a aquesta mitjanit. Ho conformen un centenar de llocs. La majoria d’ells, de gastronomia i artesania. Estan representats diferents oficis de l’època. La instal·lació del soc impedeix l’estacionament de vehicles particulars fins a les set del matí del dilluns 7 d’agost.