La cinquena edició del Laboratori de Propostes i Presentació de Projectes de Ficció ha superat enguany tots els seus rècords en rebre quasi 200 projectes de llargmetratges i sèries de televisió. En total han sigut 182 els treballs per a aquest projecte organitzat pel Festival de Cinema d’Alacant al costat de l’Agència de Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant ‘Impulsalicante’ amb el suport de la Fundació SGAE.
Entre els treballs presentats s’han seleccionat 18 projectes (17 espanyols i un italià) que els seus alumnes podran defensar davant professionals del sector durant les jornades que dura aquest Laboratori, que s’emmarca dins de les activitats paral·leles de la 20a edició del Festival Internacional de Cinema d’Alacant. El taller està dirigit a productors, directors, guionistes o qualsevol persona amb un projecte de ficció tant sèrie o llargmetratge per a analitzar el seu projecte i es desenvoluparà entre el 5 al 9 de juny de manera presencial en les instal·lacions de Porta Ferrisa.
La iniciativa s’ha presentat aquest matí en roda de premsa amb la presència de M.ª Carmen d’Espanya, regidora d’Ocupació i Desenvolupament Local; Vicente Seva, director del Festival de Cinema d’Alacant i Luis María Ferrández, coordinador del laboratori.
La regidora responsable de l’Agència Local de Desenvolupament, Mari Carmen d’Espanya, ha reiterat “el suport al Festival de Cinema d’Alacant la gala inaugural del qual se celebra aquest dissabte en el Teatre Principal i a les indústries creatives de l’Ajuntament d’Alacant a través d’aquest Laboratori de Projectes de Ficció, aquesta espècie de fira empresarial en la concorren les grans productores cinematogràfiques i de sèries de televisió per a conéixer les propostes dels creadors Alacantins, que cada any se supera en participació i ofertes el que es tradueix en un major nombre de produccions que arribar a produir-se i a les pantalles”.
D’Espanya ha recordat a més que “aquest suport es veurà augmentat amb l’adaptació de l’espai de l’Assecador per al desenvolupament del hub de les indústries creatives alacantines, el projecte de les quals ja està aprovat i en vies de licitació, i que permetrà donar un nou impuls al sector a la ciutat d’Alacant”.
Per part seua, el director del Festival de Cinema d’Alacant, Vicente Seva, s’ha mostrat molt satisfet amb la consolidació d’aquesta iniciativa “cada any arriben més projectes, la gent vol assistir a aquest laboratori perquè és una gran oportunitat, un punt de trobada de la indústria fora de les grans capitals. Una ocasió per a mostrar el talent, aprendre i compartir. Hi ha projectes d’edicions passades que ja estan veient la llum, alguna cosa que ens enorgulleix”.
Els projectes seleccionats són: “Calcetins” de Sergio Checa; “Quasi herois” de Jelen Morales; “Duel” de Jorge Sanchez; “Eco” de Meritxell Aguilar Valls; “Institut franc” de Juanjo Durán Campillejo; “El terrat” de Tomás Rojo; “La carn dòcil” de Pedro Soares Gusmao; “La mort no existeix” de Betlem Puime Bao; “La pastora” de Silvia Pradas; “Mesinfot, Meninfot” d’Iván R. Encalle; “Montecarlo 67” de Rubén Guindo Nova; “Nadal en una gasolinera” de Sergio Yorka; “Novells” d’Irene Benlloch Cabiedas; “Per dins” d’Álvaro G. Company i Mario Hernández López; “Setenteros” de Marga Dorao; “Siglufjordur” de Mikel Aguirresarobe i “Un somni” de Aicha Camara.
Des d’Itàlia ha arribat el projecte “Burning Skins” de Sara Balasonne. Els creadors d’aquests projectes hauran de defensar-los davant un grup de professionals compost pel coordinador del laboratori, Luis María Ferrández; Iván Escobar, guionista, productor executiu en The Mediapro Studio; Castañar Gómz-Rodulfo, analista de vendes i Responsable de Trade en Universal Pictures Sp; Rodrigo Espinel, productor de Bruna Films i César Martí, director de continguts i programació d’À Punt Mitjana.
El coordinador del laboratori, Luis María Ferrández, ha ressaltat a més de la quantitat de projectes presentat, la seua qualitat, com demostra el fet que siguen ja diverses les produccions que s’han fet realitat en les últimes edicions i emeses per les grans cadenes de televisió i en els principals cinemes.
Aquesta nova edició té com a novetat l’augment del nombre de premis. Als premis Impulsa al projecte innovació, Premi À Punt, al millor projecte de ficció nacional i al Premi SGAE, al projecte original i creatiu; se sumen el Premi Music Library, premi d’una tarifa plana limitada a una producció amb accés als catàlegs de música de producció que sub-edita i distribueix, el Premi Welab Professional Equipment, premie descompte directe en lloguer d’equips de càmera, lents i accessoris i el Premi Movibeta, premie distribució tarifa plana durant un any a Festivals de cinema en Movibeta sense taxes.
El Festival de Cinema d’Alacant compta amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, Alacant City & Beach, Casa Mediterrani, Institut Valencià de Cultura, À Punt Mitjana i altres empreses col·laboradores.
Comentarios