La Diputació d’Alacant ha recolzat la decisió d’ajornar la XVII edició del Festival de Cinema d’Alacant a proposta de l’organització del certamen davant la situació generada a conseqüència de la crisi sanitària. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha confirmat que “aquesta important cita cultural desenvoluparà entre 17 i el 24 d’octubre. Encara que inicialment estava prevista per a la setmana del 23 al 30 de maig, es traslladarà a la tardor per les dificultats que s’estan trobant per a l’organització per la situació actual”.

El director del Festival, Vicente Seva, ha garantit que se celebrarà amb el suport de tots els organitzadors i col·laboradors en les mateixes circumstàncies que en anys anteriors. “És un esdeveniment consolidat i tots els participants mereixen una edició completa. És millor ajornar-ho i amb calma realitzar tots els preparatius quan haja passat tot”, ha explicat Seva.

Està previst que el calendari de les activitats paral·leles es desenvolupe durant l’estiu, abans del certamen. Al juliol es projectarà un avançament dels curtmetratges internacionals LGTBI en col·laboració amb l’Associació Alacant Entén. A l’agost, diferents places d’Alacant acolliran la projecció de films de la secció ‘Cinema al carrer’. I al setembre se celebrarà l’activitat ‘Alacant, plató de cinema’ en la qual diferents directors exposaran l’experiència de rodar pel·lícules a Alacant, amb la col·laboració d’Alacant Film Office i la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Alacant.

També al setembre es desenvoluparà el cicle ‘Una província de cinema’ amb projeccions en diferents municipis alacantins per a promocionar el Festival amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant. “Aquesta és una de les propostes que hem volgut secundar perquè el Festival de Cinema arribe a un major nombre de poblacions”, ha destacat Julia Parra.

Totes les dates estan subjectes a les recomanacions i mandats de les autoritats en funció de l’evolució de la situació sanitària.

Actualment s’està treballant en la selecció de pel·lícules que formaran part del programa del XVII Festival de Cinema d’Alacant. Està previst projectar 30 llargmetratges i 70 curtmetratges internacionals en les seus habituals, que s’instal·laran a l’hotel Meliá Alacant, la Casa Mediterrani, la sala de cinema Kinépolis, el Teatre Arniches, l’espai d’Àmbit Cultural del Tall anglés, la Seu Universitària de la Universitat d’Alacant, l’Aula de Cultura de la Fundació Caja Mediterráneo i els cinemes Panoramis.