La XXX edició del Festival de Folklore de Villena comptarà en aquesta ocasió amb un correfoc, que introdueix nous elements dins de la programació pertanyent a la cultura tradicional valenciana com són el foc i la música. Aquesta edició, que es desenvoluparà entre el 17 al 19 de setembre, comptarà amb la participació del Grup Municipal de Cors i Danses de Torre de la Mar (Màlaga), a més del Grup de Cors i Danses de Villena.

Precisament, aquest grup local compleix el seu 65 aniversari, segons ha comentat la seua presidenta, Angelita Ferrándiz, qui va animar a la ciutadania a participar en els diferents actes del programa del Festival. Per part seua, l’edil de Cultura, Elena Benítez, va destacar l’esforç de tornar a organitzar el Festival, que no va poder celebrar-se per la pandèmia l’any passat.

Novetats

Aquesta edició del Festival ha introduït nous elements com són el correfoc, previst per al divendres 17 de setembre a les 22.00 hores, com a part de la tradició valenciana, amb el seu acompanyament musical de dolçaina i tabalet. En aquest sentit, el director de la Casa de la Cultura, José Ayelo, va destacar la participació d’un dels grups amb major arrelament en la Comunitat Valenciana com és la Colla de Dimonis Enroscats de L’Alcudia.

El correfoc eixirà de la Plaça de Santiago i discorrerà per diversos carrers del centre històric per a acabar en la Plaça de Biar. Ayelo va advertir que per a l’acompanyament del correfoc és necessari vestir robes adequades que protegisquen de possibles espurnes.

Obertura divendres

Com en anys anteriors, a més de l’obertura del festival el divendres 17, el dissabte a les 19.00 hores tindrà lloc la desfilada dels grups participants, des de la Plaça de Santiago fins a l’esplanada del Teatre Chapí, on té lloc la recepció oficial als grups participants per part de la Corporació Municipal.

A continuació, se celebrarà la primera gala del festival en el propi teatre, que enguany es realitza en dues parts participant en primer lloc el grup de Torre de la Mar i a continuació el Grup de Danses de Villena.

La gala del diumenge, que tradicionalment es realitzava en la pineda del Santuari de les Virtuts, tindrà lloc enguany en el boulevard Maestro Carrascosa. Aquesta sessió del festival tindrà lloc a les 12.00 del migdia.

L’accés per a la gala del diumenge és gratuït, amb seient preasignado. Mentre que l’entrada per a la sessió del dissabte té un preu de dos euros. Les localitats poden obtindre’s en les taquilles del teatre Chapí.

Tota la informació en www.kakv.com